GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει δικό της κόμμα άφησε η Κωνσταντοπούλου

Την πεποίθησή της πως οι πολίτες «έχουν ξεπεράσει το σοκ του καλοκαιριού και δεν θα δώσουν άλλη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα», εκφράζει η πρ...


Την πεποίθησή της πως οι πολίτες «έχουν ξεπεράσει το σοκ του καλοκαιριού και δεν θα δώσουν άλλη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα», εκφράζει η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στην κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος». «Είναι βέβαιο ότι αυτός ο λαός, που έπεσε θύμα εξαπάτησης και προδοσίας, θα απαντήσει με τρόπο απερίφραστο, ηχηρό και δημοκρατικό στη νέα θυματοποίησή του» σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «τυχοδιωκτισμό και αμοραλισμό» και την κυβέρνηση για «μεταμόρφωσή της σε όργανο των δανειστών» και για «άθλια διακυβέρνηση».
Σε ερώτηση εάν η ίδια ετοιμάζει νέο πολιτικό κόμμα, απαντά λέγοντας πως θα αναλάβει «κάθε επιβαλλόμενη πρωτοβουλία ώστε να αποτιναχτεί ο μνημονιακός ζυγός» και προκειμένου «να χτίσουμε ξανά μια πατρίδα θεμελιωμένη στην ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια». Δεσμεύεται μάλιστα να συνεχίσει «σε επίπεδο κοινωνίας» το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Σε ερώτηση «τι φοβάται περισσότερο», η πρώην πρόεδρος της Βουλής απαντά: «Δεν φοβάμαι».
«Ολόκληρη η θητεία μου ήταν γεμάτη από δύσκολες στιγμές», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Βουλής σε άλλο σημείο της συνέντευξή της, «κυρίως γιατί, εκτός από τον αναμενόμενο πόλεμο της αντιπολίτευσης, αντιμετώπιζα υπονόμευση και επιθέσεις από στελέχη του κόμματός μου, με προεξάρχοντα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη, που με στοχοποίησε από τις πρώτες συνεδριάσεις, καθώς και μέσα από ψευδείς και ανήθικες διαρροές του επιτελείου Τσίπρα στον Τύπο, που ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωνε ότι δεν προέρχονταν από τον ίδιο, κάτι που αποδείχθηκε ψέμα», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Βουλής. Πλέον, η ίδια προβλέπει πως ο Αλέξης Τσίπρας «θα εξαντλήσει κάθε μέθοδο και τρόπο για να συνεχίσει να κυβερνά, αφού η εξουσία αποδείχθηκε γι’ αυτόν αυτοσκοπός» και πως θα επιχειρήσει συνεργασία με άλλα κόμματα που υποστηρίζουν την πολιτική των μνημονίων. Αυτός ο «άκρατος κυβερνητισμός» ωστόσο, «δεν θα μπορέσει να τον βγάλει μακριά», εκτιμά.
Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση της Ευρώπης απέναντι στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει πως «το αντιδραστικό δόγμα της "Ευρώπης-φρουρίου" απέτυχε παταγωδώς όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο». «Αν δεν εξαλειφθούν οι αιτίες της προσφυγιάς και των μεταναστευτικών ροών, ο πόλεμος, τα ανελεύθερα καθεστώτα, οι πολιτικές διώξεις, η φτώχεια, η έλλειψη βιώσιμης προοπτικής για τους ανθρώπους στον τόπο τους, δεν μπορούμε να μιλάμε για λύσεις» σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση