GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες και άδικες απαιτήσεις

Στον Βασίλη Σκουρή Ως «χρονιά της επιστροφής έπειτα από έξι χρόνια κρίσης» χαρακτηρίζει το 2016 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνο...


Στον Βασίλη Σκουρή

Ως «χρονιά της επιστροφής έπειτα από έξι χρόνια κρίσης» χαρακτηρίζει το 2016 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι έπεσαν 5 δισ. στην αγορά σε έξι μήνες και ότι έρχονται άλλα 8 δισ. ευρώ το νέο έτος από ΕΣΠΑ και αναπτυξιακές τράπεζες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την αποκαλυπτική του συνέντευξη στη Realnews, ανοίγει τα χαρτιά του για μείζονα θέματα:

- Αφήνει, για πρώτη φορά, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης πάνω από 153 βουλευτές. «Πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153», αναφέρει.

- Προειδοποιεί πως «οικουμενικές κυβερνήσεις, νέες εκλογές και άλλα σενάρια “αριστερής παρένθεσης” που προωθούνται από την εγχώρια ολιγαρχία και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχουν διαψευστεί στο παρελθόν και θα διαψευστούν και στο μέλλον».

- Επισημαίνει πως «το δυστύχημα είναι ότι στο κέντρο δεν έχουμε αξιόπιστους συνομιλητές», κατηγορεί «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ότι δυστυχώς παραμένουν περισσότερο εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη αντικυβερνητική καταγγελία», ενώ «θα έπρεπε να βρίσκονται σε διαρκή διάλογο με την κυβερνώσα αριστερά». Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει η εκτίμησή του ότι «οι επιτυχίες της κυβέρνησης τη νέα χρονιά θα φέρουν διεργασίες και εξελίξεις» και στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ εμμέσως πλην σαφώς πραγματοποιεί άνοιγμα σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι: «Αν κάποιοι θέλουν να στηρίξουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια είναι βεβαίως ευπρόσδεκτοι. Αλλά όχι με όρους πολιτικής συναλλαγής».

- Κλείνει το θέμα της συνεργασίας με τον Βασίλη Λεβέντη, κάνοντας λόγο για «αστεία συζήτηση»: «Με διασκεδάζει, δεν μπορώ να πω, αλλά θα προτιμούσα να μη συμμετέχω στη συντήρηση μιας άνευ αντικειμένου συζήτησης», αναφέρει.

- Χαρακτηρίζει «εξαιρετική» τη σχέση με τον Πάνο Καμμένο.

- Ερωτώμενος για το εάν προτιμάει Ευάγγελο Μεϊμαράκη ή Κυριάκο Μητσοτάκηγια πρόεδρο της Ν.Δ., απαντά: «Αμφότεροι, με το δικό του τρόπο ο καθένας, αποτελούν εκπροσώπους ενός παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος».

- Αφήνει ανοιχτό το σενάριο περί ανασχηματισμού στο εξάμηνο μετά τις εκλογές: «Οι ανασχηματισμοί, όπως ξέρετε καλά, δεν προαναγγέλλονται. Ούτε αποτελούν απειλή».

Ο Α. Τσίπρας προαναγγέλλει το τέλος των capital controls και είσοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, δηλώνει πως «δεν χρειάζονται νέα μέτρα για να πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος», εκτιμά ότι το σχέδιο για ευρωζώνη δύο ταχυτήτων και το Grexit δεν έχουν ηττηθεί πλήρως, επισημαίνει πως υπάρχουν κύκλοι στην Ευρώπη που με αφορμή την αξιολόγηση θέλουν να ρίξουν την κυβέρνησή του, ενώ απαντά για την αξιολόγηση, το χρέος και τον νέο εκλογικό νόμο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS







2 σχόλια

  1. Δήλωσε ο τσιπράκος από την θέση του πεσμένου στα τέσσερα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Καμπάνια για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ΕΛΛΗΝΕΣ για την στάση τους στους λαθρομετανάστες ( μπέστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώστε ) μάλλον την έχει οργανώσει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μαζί με την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .( αυτό το αίσχος μόνο με συνεργάτες θα μπορούσε να γίνει )

    Έτσι πιστεύω όμως ότι η καμπάνια πρέπει να γίνει για τα Γιουσουφάκια της Τουρκίας που βρίσκονται στον Σύριζα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ειδικά σε Τσίπρα και Καμμένο ( για τους Ανεξάρτητους πιο παραπλανητικός τίτλος κόμματος δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει αφού σε λίγο και με την θέληση τους δεν θα υπάρχει Ελλάδα αλλά η Επαρχία Ελλάδα της Μεγάλης Οθωμανικής Τουρκίας ) και να τους δοθεί το Μέγα Βραβείο Μπουλέντ Ετσεβίτ Ο Πορθητής Της Κύπρου, αφού με την πολιτική τους κάνουν την Ελλάδα μια Μουσουλμανική χώρα με εξουσιαστή την Άγκυρα.
    Κάποτε οι Κουμουνιστές Ή Αριστεροί του κόλου και της δεξιάς τσέπης θέλανε επιτακτικά η Μακεδονία να γίνει ανεξάρτητη ( Δορυφόρος προσωρινά της Βουλγαρίας και συν τω χρόνω κτήμα της ) τώρα ονειρεύονται και λειτουργούν έτσι που όλη η Ελλάδα να γίνει κτήμα της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση