GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το δάκρυ του Ομπάμα στην ομιλία του για την οπλοκατοχή

"Πάνω από 30.000 Αμερικανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο από σφαίρες. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε μέτρα" είπε σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα...


"Πάνω από 30.000 Αμερικανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο από σφαίρες. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε μέτρα" είπε σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς παρουσίασε στον Λευκό Οίκο το πρόγραμμά του για τον έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.  

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, ο Αμερικανός πρόεδρος δάκρυσε όταν αναφέρθηκε στους 3.000 άδικους θανάτους πολιτών κάθε χρόνο σε ένοπλες επιθέσεις, ιδίως των παιδιών δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου). Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στα 20 παιδιά που έχασαν την ζωή τους – όπως και 6 ενήλικες– στην επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ τον Δεκέμβριο το 2012. «Αυτό με άλλαξε, εκείνη την ημέρα» δήλωσε.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα τα οποία αναμένεται να λάβει παραβλέποντας το Κογκρέσο, με εκτελεστικές κυβερνητικές πράξεις, ο Ομπάμα είπε ότι στο εξής όλοι οι έμποροι όπλων θα πρέπει να ελέγχονται και να φέρουν άδεια.

Επίσης, θα εκσυγχρονιστεί ο μηχανισμός ελέγχου για το παρελθόν - ιατρικό, ψυχολογικό και κοινωνικό -  όσων επιθυμούν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν είναι επικίνδυνοι.

Όπως είχε δηλώσει και πρόσφατα, δεν θέλει να πάρει από όλους τους Αμερικανούς τα όπλα: «Μπορούμε να περιορίσουμε την οπλοκατοχή, χωρίς να παραβιάσουμε το Σύνταγμα" είπε χαρακτηριστικά και τόνισε με νόημα ότι σημείωσε ότι η απραξία σχετικά με το ζήτημα πρέπει να σταματήσει, όπως και οι δικαιολογίες που τη συνοδεύουν.

«Το λόμπι της οπλοκατοχής μπορεί να κρατά όμηρο το Κογκρέσο, αλλά δεν μπορεί να κρατά όμηρο ολόκληρες τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το Κογκρέσο (Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία), το οποίο ελέγχεται από το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αντιτίθεται σε κάθε περαιτέρω έλεγχο της οπλοκατοχής, την οποία θεωρεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών με βάση το σύνταγμα των ΗΠΑ.
 
Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να ψηφίσουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές τους υποψηφίους που υπόσχονται ότι θα κάνουν περισσότερα για την αποφυγή των βίαιων εγκλημάτων με όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση