GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα γενέθλια του κόμματος Παπανδρέου και η κριτική σε Σαμαρά-Βενιζέλο

Αιχμές για την κυβέρνηση αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου αφήνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε ανακοίνωσή του, με αφορμή ...


Αιχμές για την κυβέρνηση αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου αφήνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τον ένα χρόνο από την ίδρυση του κόμματος.  Σημειώνεται ότι η υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης από τον Πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου έγινε στις 3 Ιανουαρίου του 2015.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ:
"Εισήλθαμε πλέον, στον έβδομο χρόνο από την εκδήλωση της κρίσης στη χώρα μας. Και όλα δείχνουν ότι, παραμένουμε στο ίδιο σημείο, με χειρότερες ωστόσο κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, παρά τα όσα μεσολάβησαν.
Τις θυσίες του Ελληνικού λαού, το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν σε πόνο και χρήμα. Αλλά και τις επιτυχίες, τα πλεονάσματα – που δυστυχώς, έγιναν πάλι ελλείμματα.
Παρά τα φανερά δια γυμνού οφθαλμού διδάγματα, παρά τις διαψεύσεις των εύκολων αλλά αδιέξοδων λόγων και δήθεν λύσεων.
Η χώρα, κοντολογίς, παραμένει όμηρος των λαϊκιστικών αντιλήψεων και πρακτικών και δυστυχώς, ιστορικά, θύμα του παρασιτικού πελατειακού πολιτικο-οικονομικού  συστήματος.
Σε μια περίοδο ραγδαίων μεταβολών παγκοσμίως, που χαρακτηρίζονται από την υπερσυγκέντρωση του χρήματος, την ενίσχυση της διαπλοκής των κατεστημένων, την ένταση των αντιπαραθέσεων – εθνικών, θρησκευτικών, φυλετικών, ακόμη και των πολεμικών συγκρούσεων, την ενδυνάμωση του φονταμενταλιστικού αυταρχισμού, περίοδο από την οποία θα βγουν ισχυρές χώρες με εμπεδωμένη και λειτουργούσα δημοκρατία και συγκροτημένες κοινωνικές δυνάμεις, η χώρα μας περιορίζεται στην απλή διαχείριση και των μεγάλων και των καθημερινών ζητημάτων, χωρίς πυξίδα και εθνικό σχέδιο.
Και με μοναδικό γνώμονα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, να είναι στα λόγια πάντα, αρεστές στις κοινωνικές ομάδες στις οποίες έχουν επενδύσει, αλλά τελικά, κάθε άλλο παρά χρήσιμες και για αυτές τις κοινωνικές ομάδες και για την πατρίδα και για το γενικό καλό, για το δημόσιο συμφέρον.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Πρόεδρός του, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ακριβώς για αυτούς τους λόγους διακήρυσσαν πριν από ακριβώς ένα χρόνο ότι:
«Σήμερα, το 2015, o κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει.
Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών, είναι η απελευθέρωσή μας από μια νέα εξάρτηση, που έχει τη ρίζα της στην αιχμαλωσία των δημοκρατικών μας θεσμών. Αιχμαλωσία από μηχανισμούς ενός οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, που υπηρετείται από ένα πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης…
…Σήμερα, η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών για απελευθέρωση από τα δεσμά αυτού του πελατειακού συστήματος, μπορεί και πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα κίνημα αξιών.
Απαντάμε, λοιπόν – σε όσους μας ρωτούν με ποιους συγκρουόμαστε:
Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι σε όσους κυνηγούν την εξουσία ως λάφυρο για ιδιοποίηση, σε όσους θεωρούν ότι μπορούν να παρασιτούν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι σε όσους θεωρούν ότι έχουν το προνόμιο να αυθαιρετούν χωρίς να λογοδοτούν.
Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι στην αντίληψη της συντήρησης, δεξιάς και αριστερής, αλλά και σε όσους ταυτίστηκαν μαζί της. Τη συντήρηση, που αντιμετωπίζει το δημόσιο σαν πελατειακό λάφυρο, που υπονομεύει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα με τον διαρκή κίνδυνο εκτροχιασμού της οικονομίας.
Αντίπαλός μας το σύστημα του πελατειακού καπιταλισμού, και ένα κατεστημένο που άφησε αυτές τις αντιλήψεις, τις πρακτικές να γιγαντωθούν, να οδηγήσουν τη χώρα στο γκρεμό και να πνίξουν τις δυνατότητες του λαού και της πατρίδας μας.
Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό εδώ στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, και κυρίως, απέναντι στις παλιές και νέες ανισότητες που αυτό παράγει.
Μας ρωτάνε, τι λέμε που δεν λένε οι άλλοι;
Ποια είναι η βασική πολιτική μας πρόταση;
Απαντάμε:
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο, δεν πρόκειται να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις των αλλαγών που ζούμε ή επέρχονται, δεν πρόκειται να υπερβεί την κρίση και να ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, συθέμελα, στη βάση αρχών και αξιών για μία σύγχρονη λειτουργική δημοκρατία.»

Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες της, να διαπραγματευτεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και να καταλήξει σε μια συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο που έληγε στα τέλη του 2014 και να χαράξει το δρόμο για την επόμενη ημέρα. Παραδόθηκε στις θεωρίες περί αριστερής παρένθεσης, αντί να αντιμετωπίσει το όποιο πολιτικό κόστος και απέδρασε, παραδίδοντας σε μια άλλη κυβέρνηση, που είχε υποσχεθεί να σκίσει το μνημόνιο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Και οι δύο αυτές κυβερνήσεις, εγκλωβισμένες στον μικρόκοσμο του μνημονίου και της αντιμνημονιακής ρητορικής τους, δεν μπόρεσαν ποτέ να σχεδιάσουν μια εθνικά οφέλιμη πολιτική. Παρά τις προειδοποιήσεις, παρά τις ολοκληρωμένες προτάσεις που είχαν ακουστεί.
Λέγαμε τότε, με τη διαπραγμάτευση να τρέχει, αφού πρώτα επισημαίναμε τις ευθύνες των εταίρων μας στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την κρίση, αλλά και την τιμωρητική διάθεση που επέδειξαν έναντι της Ελλάδας, καλώντας τους να αλλάξουν στάση:
«…Με τους εταίρους, είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία – ως εξής:
Πρώτον, σημαντικό μέρος του πλεονάσματος να αξιοποιηθεί και για την αντιμετώπιση της φτώχιας και για την ανασυγκρότηση του οικονομικού ιστού, ώστε η χώρα να επιστρέψει ταχύτερα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Η εξάλειψη των δημοσιονομικών ανισορροπιών, επιτάσσει η χώρα να στοχεύει σε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ειδικά, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια του 25% του εθνικού εισοδήματος,
Και δεν μπορεί να προχωρήσει σε ανασύνταξη της παραγωγικής βάσης χωρίς την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων που από κοινού με τα δημόσια θα οδηγήσουν σε επανεκκίνηση της οικονομίας.
Δεύτερον, ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους που κρατά ο δημόσιος τομέας στην ΕΕ. Για τη διαπραγμάτευση αυτή έχουμε προτείνει να οργανώσει άμεσα η Ελλάδα διεθνή διάσκεψη τεχνικών και εμπειρογνωμόνων επί του χρέους. Να συζητηθούν δημόσια όλες οι εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Και με βάση τις προτάσεις αυτές να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης με τους θεσμικούς πιστωτές και τους εταίρους μας.

Τρίτον, ως μέρος της διαπραγμάτευσης αυτής εχουμε προτείνει ένα σχέδιο δικό μας, ένα Ελληνικό Σχέδιο μεταρρυθμίσεων και πρωτοβουλιών. Σχέδιο που θα ενίσχυε και το διαπραγματευτικό μας οπλοστάσιο, καθώς θα έβαζε τη χώρα σε τροχιά απεξάρτησης από τη συνεχή βοήθεια από εταίρους.
Η χώρα δεν θα απεξαρτηθεί, δεν θα λύσει τα προβλήματά της, δεν θα εμπεδώσει ένα κράτος δικαίου, αν δεν κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών, του κράτους, του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας.
Θα έπρεπε από σήμερα η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι, η τελική συμφωνία με τους εταίρους μας θα τεθεί σε δημοψήφισμα για να έχει την υπογραφή του Ελληνικού λαού…
…Καλούμε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και πρώτα από όλους την ηγεσία της κυβέρνησης, να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης τους έναντι της χώρας και του Ελληνικού λαού, να εγκαταλείψουν τις άγονες αντιπαραθέσεις και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αντιληφθούν επιτέλους ότι, η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγαλειώδη εθνική προσπάθεια. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών.»
Δεν εισακουστήκαμε. Τα αποτελέσματα των πολιτικών τους επιλογών, είναι πλέον γνωστά σε όλους. Χάθηκε ακόμη περισσότερος χρόνος και χρήμα και οι ζημιογόνες επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία μεγιστοποιήθηκαν. Τα αδιέξοδα πολλαπλασιάστηκαν και εντάθηκαν.
Για το ΚΙΝΗΜΑ ωστόσο, ούτε και τώρα είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών. Είναι όμως η ώρα της ανάληψης ευθύνης, πριν η «βλάβη» καταστεί ανήκεστος.
Το ΚΙΝΗΜΑ πιστεύει και προτείνει:
Εθνικό διάλογο και συνεννόηση με στόχο την εξεύρεση αξιόπιστης και ρεαλιστικής πρότασης εξόδου από την κρίση και τον σχεδιασμό μιας εθνικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης. Μιλώντας για βιώσιμη ανάπτυξη, εννούμε και την υιοθέτηση όσων αποφασίστηκαν πρόσφατα στο Παρίσι, στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή. Έτσι ώστε, να γίνει η Ελλάδα πρωτοπόρος στην πράσινη ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλες τις νέες δυνατότητες για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, που θα εξασφαλίσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας και ευημερία.
Σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίζουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και τις χρόνιες παθογένειες του πελατειακού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, που συνεχίζει να τροφοδοτεί και να ενισχύει τα παρασιτικά κατεστημένα.
Συγκεκριμένο πλαίσιο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
Συγκρότηση εθνικού σχεδίου για την ανασύνταξη της διεθνούς εικόνας της χώρας και τη διαμόρφωση αξιόπιστου και σταθερού πλαισίου προσέλκυσης επενδύσεων.
Πρωτοβουλίες για την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.
Και βεβαίως, μια διακυβέρνηση αξιόπιστη, που να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον με κάθε τρόπο σε όλα τα μέτωπα, εμπεδώνοντας την ισονομία και ως προϋπόθεση για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών, πολιτικής και διοίκησης, ώστε να καταστεί δυνατή και η αναγκαία συνθήκη της συμμετοχής των πολιτών στην όλη προσπάθεια. Γιατί οι Έλληνες πρέπει να την αισθανθούν δική τους προσπάθεια.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πιστεύει ακράδαντα ότι, αποτελεί χρέος για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της πολιτικής οικολογίας, να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην επίτευξη αυτού του εθνικού εγχειρήματος και να αγωνιστούν με σθένος ώστε να επιβάλουν και το προοδευτικό πρόσημο που έχει ανάγκη ο τόπος σε αυτήν την εθνική προσπάθεια.
Με συνέπεια πάντα στις αρχές και τις αξίες μας, απευθυνόμαστε σε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και τις καλούμε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες και στον τόπο.
Οι πολιτικές σκοπιμότητες στις οποίες επένδυσαν τη δράση τους κάποιες από αυτές, έδωσαν τους πικρούς τους καρπούς. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος για άλλες. Όπως δεν υπάρχει και η πολυτέλεια για δεύτερες σκέψεις και μικροκομματικούς υπολογισμούς.
Το ΚΙΝΗΜΑ, συμπληρώνοντας τον ένα χρόνο από την Ίδρυσή του, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανάδειξη και επικράτηση του αυτονόητου. Την «επανάσταση του αυτονόητου».
Την οριστική Αλλαγή της χώρας ως τη μοναδική αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση και για να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση και για να ανοίξουμε το δρόμο για μια βιώσιμη πορεία".

6 σχόλια

 1. ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΄Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ?
  ======================================
  Έχει γίνει σίριαλ και ‘’τέχνη’’ της εποχής να πουλάμε τρέλα , και να βρίζουμε όλους όσους μας βοήθησαν και μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τη χρεοκοπία που μας οδήγησε ο πιο άθλιος και πιο ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ και άχρηστος πολιτικός.
  Ο τυροπιτολάγνος και ΤΕΜΠΕΛΗΣ κληρονόμος της πολιτικής φάρας των ψωμολυσσάδων πολιτών, που θησαύρισαν σαν πολιτικοί΄, προκαλεί και ξεχνά πως κατάγεται από μια οικογένεια, που ψωμολυσσούσε πρίν και ΣΗΜΕΡΑ δεν ξέρει τι να κάνει τα λεφτά.
  ΘΑΥΜΑ !!! που θα έλεγε και ο Πανηλίθιος εντελώς.
  Αντί λοιπόν να στήσουμε κρεμάλα για τους Καραμανλήδες, τους Παυλόπουλους, τους Πανηλίθιους καΜένους εντελώς και τους προδότες της ηγεσίας των ‘’αριστερών’’ του Κολωνακίου, βρίζουμε σαν μανάβηδες , αυτούς που μας έσωσαν και αυτούς πους μας βοήθησαν να σωθούμε.
  Μας ‘’φταίνε’’ οι Ξένοι που δεν μας χάριζαν τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ της κλίκας των αρπακτικών.
  Και αντί να ‘’αποδώσουμε’’ τα του Καίσαρος στον ΜΠΟΥΧΕΣΑ! βρίζουμε τους ευεργέτες μας.
  Αλήθεια, τι έκαναν αυτοί που μας έσωσαν και τι αυτοί που μας κατέστρεψαν.
  Οι πρώτοι μας έδωσαν χρήματα να δημιουργήσουμε μια ΝΕΑ Ελλάδα και τι έκαναν αυτοί που τα σκόρπισαν στους ΠΕΝΤΕ ανέμους?
  Ας δούμε λοιπόν τι έκανε η κλίκα του Μπουχέσα !
  ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960!!! Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
  Ανέβασαν το χρέος στα 350ΔΙΣ Ευρω. Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό παθαίνεις..εγκεφαλικό.
  * Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο χωρίς διαφάνεια.
  * Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.
  *Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.
  *Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ.
  *Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 350 Δισεκατ. από 178 που ήταν το 2004?.
  * Πως »γεννήθηκε » ένα χρέος σε πέντε χρόνια ΙΣΟ με το χρέος όλων των κυβερνήσεων από το 1960 και μετά?
  *Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε γιατί ΧΡΩΣΤΑΜΕ τόσα πολλά λεφτά και πως δημιουργήθηκε αυτό οικονομικό χάος.
  *Πως μέσα σε πέντε χρόνια πιάσαμε ‘’πάτο’’?
  *Τι μεσολάβησε, ποιος μεσολάβησε και τι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να χάσουμε σχεδόν τα πάντα ?
  *ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κατέστρεψε την Ελλάδα ? Είναι τόσο ιδιοτελής, ανίκανος και κουτοπόνηρος ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ !...
  ========================
  Στις 21 Οκτωβριου 2011 ο Αντώνης Σαμαράς δημοσιεύει άρθρο στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», με το οποίο ενημέρωνε τους Γερμανούς ότι όλα έχουν πέσει έξω στην Ελλάδα, το Πρόγραμμα είναι λάθος, η προσπάθεια έχει αποτύχει. Ούτε καν τη μείωση του ελλείμματος δεν επικαλείται για να πει μια καλή κουβέντα – αντίθετα διαστρεβλώνει τα στοιχεία για να μην πει καμία καλή κουβέντα.
  Σήμερα επικαλείται την «πρόοδο» και τις «θυσίες». Τα επικαλούνται και άλλοι, σχεδόν όλοι οι ξένοι, επειδή ο ίδιος μερικές φορές ακόμα δυσκολεύεται. Σήμερα ανησυχεί για την αξιοπιστία της Ελλάδας που ο ίδιος ισοπέδωνε με άρθρα στον γερμανικό τύπο.

  Και προσοχή : το άρθρο δημοσιεύτηκε 21 Οκτωβρίου 2011. Την ώρα που κορυφωνόταν η διαπραγμάτευση για την ιστορική μείωση του χρέους, ο Αντώνης Σαμαράς βροντοφώναζε: Το Πρόγραμμα είναι λάθος, η Ελλάδα απέτυχε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ !...

  [[«Ο Παπανδρέου μαχαιρώθηκε από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών» είχε συμπληρώσει τότε ανώτατος διπλωμάτης των Βρυξελλών.]]
  Ένα ογκώδες και άκρως ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Αυτοί που κινούν τα νήματα στην Ευρώπη» εξέδωσαν δύο από τους καλύτερους ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες : η Κέρστιν Γκάμελιν της «Süddeutsche Zeitung» και ο Ράιμουντ Λεβ της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης ORF.
  (…)Η Γκάμελιν και ο Λεβ με την αξιοποίηση των «κρυμμένων μυστικών και ντοκουμέντων» καταρρίπτουν έτσι πολλούς μύθους, όπως αυτόν που λέει ότι εκείνοι που εξανάγκασαν τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί (λόγω του δημοψηφίσματος για το ευρώ που προετοίμαζε) ήταν η κυρία Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο «δράστης», υποστηρίζουν, ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ο Παπανδρέου μαχαιρώθηκε από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών» είχε συμπληρώσει τότε ανώτατος διπλωμάτης των Βρυξελλών.
  Πως είπατε ?...
  NB

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ
  Νομίζετε ότι μου προσφέρει τίποτα, να είμαι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ...

  Αλήθεια πόσο ντράπηκαν απόψε όλοι αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ποιος είναι ο αρχηγός τους!...

  "Είμαι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, γιατί έπρεπε να καλυφθεί μια ανάγκη. Νομίζετε, κυρία Στάη, ότι μου προσφέρει τίποτα να είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;".
  Μόλις συνήλθε από την έκπληξη της η Στάη, τον ρώτησε "γιατί αισθάνεστε θύμα;". Η απάντηση, ανάλογη με τις προηγούμενες: Δεν σας φαίνομαι επαρκής για τον ρόλο του θύματος; Σας...
  φαίνομαι για θύτης;
  Λίγο νωρίτερα, επανέλαβε τα γνωστά και παιδαριώδη, πως, έγινε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών για να υποστυλώσει τη χώρα.
  Για τον Παπανδρέου, το πήγε μια στο ζεστό και μια στο κρύο. Μίλησε για "αμέριμνη διαχείριση" (στην οποία φυσικά, όπως τόνισε ο ίδιος δεν είχε ανάμειξη) αλλά ταυτοχρόνως προσπάθησε και να ξεφύγει, λέγοντας πως τα ίδια οικονομικά προβλήματα έχουν και τα άλλα κόμματα.
  Υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσε να συγκρατηθεί, έδειχνε έλλειψη ψυχραιμίας(τραγικό μειονέκτημα για κάποιον που θέλει να είναι ηγέτης) και κατέφευγε με απίστευτη ευκολία σε ψέματα και φτηνές δικαιολογίες .
  Ακόμη και τα αστεία του στη Στάη ήταν εκτός τόπου και ατυχή .
  Είστε ασυγκράτητος, του είπε η παρουσιάστρια. Κι εκείνος απάντησε "είμαι ασφυκτικός, γιατί απαντώ με επιχειρήματα. Το νιώσατε εσείς τώρα;".
  Αλήθεια, πόσο θα ντράπηκαν απόψε όλοι αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ποιος είναι ο αρχηγός τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΠΙΣΗΜΗ-ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ
  ======================================
  Επιστολή βόμβα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Γιώργο
  2011-06-02
  Επιστολή-βόμβα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Γιώργο Επιστολή-βόμβα προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για το μεσοπρόθεσμο ετοιμάζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές θα ζητάνε να γίνει ένας απολογισμός για τον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αλλά και σύγκλιση των οργάνων (Κοινοβουλευτική Ομάδα και Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας), στο πλαίσιο των οποίων θα συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο, ώστε να μην αναγκαστούν και πάλι οι βουλευτές να το ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
  Το γενικότερο πνεύμα των βουλευτών είναι ότι διαφωνούν με το να έρθει το μεσοπρόθεσμο ως ... ένα άρθρο και λένε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει σε ένα άρθρο, η πώληση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του Ιππόδρομου».
  Αφήνεται μάλιστα να εννοηθεί ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή.
  Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχουν ήδη δηλώσει δημόσια ότι θα καταψηφίσουν την πώληση ΟΤΕ και ΔΕΗ.
  Η επιστολή προς τον κ. Γιώργο Παπανδρέου έχει συνταχθεί και βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής υπογραφών.
  Την έχουν υπογράψει οι Κουρουπλής Παναγιώτης, Μερεντίτη Σούλα, Κουκουλόπουλος Πάρης, Ρεντάρη Όλγα, Νασιώκας Έκτορας, Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Τζελέπης Μιχάλης, Ρομπόπουλος Θωμάς, Καρτάλης Κώστας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σαλαγιάννης Νίκος, Λιντζέρης Δημήτρης και Τόγιας Βασίλης.
  NMan.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΡΑΓΚΑΣ ΔΙΩΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
  =========================
  Προνομιακός συνομιλητής Διώτη-Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ ο Τράγκας που ήταν στη λίστα!
  Μετά και τη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο περιοδικό Crash, ο Γιώργος Τράγκας έχει καταφέρει το εξής απίστευτο, να του έχουν μιλήσει οι δυο από τους τρεις ανθρώπους που είχαν λόγο κι αρμοδιότητα για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.
  Ποιο είναι το αξιοπερίεργο; Ότι στη λίστα Λαγκάρντ ήταν και ο Γιώργος...
  ...Τράγκας την οποία μάλιστα και χαρακτήρισε τότε πλαστή! Πλαστή στο κομμάτι που τον αφορά αλλά γνήσια όταν πρόκειται για την ποινική δίωξη του Παπακωνσταντίνου;

  Σας μοιάζει εντελώς φυσιολογικό ότι από τους δεκάδες Έλληνες δημοσιογράφους, τόσο ο Διώτης όσο και ο Βενιζέλος επέλεξαν τον Τράγκα; Είναι φυσιολογικό να συνομιλούν για την υπόθεση με κάποιον ο οποίος έχει έννομο συμφέρον από την έκβαση της;

  Μιας και με τεράστια ευθύνη τόσο του Βενιζέλου όσο και του Διώτη η λίστα δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα από τις αρμόδιες αρχές, γιατί οι δυο άνδρες κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή τους κάποιον που ήταν σε αυτή τη λίστα των πιθανών φοροφυγάδων;

  Τι τους ενώνει; Μήπως η βολική μετατροπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε εύκολο θύμα;
  Ν.Βράχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση