GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Απέβαλαν μαθητή επειδή ορκίστηκε στο Ισλαμικό Κράτος

Οι καθηγητές ενός λυκείου στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ ειδοποίησαν την αστυνομία τον περασμένο Οκτώβριο όταν ένας έφηβος αναφέρθηκε στην οργ...


Οι καθηγητές ενός λυκείου στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ ειδοποίησαν την αστυνομία τον περασμένο Οκτώβριο όταν ένας έφηβος αναφέρθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της πρωινής απαγγελίας του όρκου στην αμερικανική σημαία (U.S. Pledge of Allegiance), γνωστοποίησε ένας δικηγόρος της διεύθυνσης εκπαίδευσης και μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Το αστυνομικό τμήμα στην Ανσόνια, στο Κονέκτικατ, παρέπεμψε την υπόθεση στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, έγραψε η εφημερίδα Connecticut Post, που επικαλέστηκε στελέχη της αστυνομίας και τα πρακτικά της συνεδρίασης του συμβουλίου εκπαίδευσης στην Ανσόνια, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Στον 15χρονο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λόγω της ηλικίας του, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες αλλά αποβλήθηκε από το σχολείο διότι αντικατέστησε με το ακρωνύμιο “ISIS”, που χρησιμοποιείται για το Ισλαμικό Κράτος, την φράση “Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής” κατά τη διάρκεια του όρκου.

Ένας δικηγόρος του Συμβουλίου Εκπαίδευσης της Ανσόνια δήλωσε ότι οι καθηγητές ειδοποίησαν την αστυνομία επιδεικνύοντας “υπερβολική προσοχή”.

“Δεν πιστεύουμε σε αυτό το στάδιο ότι ο νεαρός είναι επικίνδυνος κατ' οιονδήποτε τρόπο”, επεσήμανε.

Η αστυνομία της Ανσόνια τόνισε σε μια ανακοίνωση που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας: “Δεν ερευνούμε πλέον την υπόθεση. Ο νεαρός κατηγορείται ότι προέβη σε δηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια του όρκου πίστης στην αμερικανική σημαία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση