GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες με αποκλεισμούς εθνικών οδών

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν σήμερα στις σύσκεψεις της Νίκ...


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν σήμερα στις σύσκεψεις της Νίκαιας και της Σίνδου στη θεσσαλονίκη.
Ήδη, μέσω παρακάμψεων γίνεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο 110 χλμ. στο ύψος του μπλόκου του Κάστρου. Ο σημερινός αποκλεισμός θα κρατήσει μέχρι τις 9 το βράδυ. 
Επίσης,  αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στο ύψος του Αιγίου. Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα διαρκέσει μέχρι τις 21:00, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.
Εξάλλου, οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο 210 χλμ. στο ύψος της Ανθήλης. Σε όλες τις περιπτώσεις η τροχαία οδηγεί την κυκλοφορία σε παρακαμπτήριους δρόμους απ' όπου μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά.
Λίγο μετά τις 7 το βράδυ οι αγρότες έκλεισαν και την παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία στο ύψος του Παλιού Λεβέντη. Στην περιοχή έχουν εγκλωβιστεί αρκετά φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί διέξοδο για τα μεγάλα οχήματα τα οποία θέλω να αποφύγουν τα διόδια στην εθνική οδό. Ήδη, μέσα σε μικρό διάστημα, οι ουρές των φορτηγών έχουν ξεπεράσει τα 2 χλμ. Σύμφωνα με τους αγρότες, ο δρόμος θα παραμείνει αποκλεισμένος μέχρι τις 9 το βράδυ.
Παράλληλα, μέχρι τις 9 το βράδυ θα παραμείνει κλειστή η παλιά εθνική οδός Λαμίας Αθηνών και στο ύψος της Αμφίκλειας, από αγρότες που έχουν στήσει δεύτερο μπλόκο σε εκείνο το σημείο.
Όπως επεσήμαναν οι αγρότες από τη Νίκαια, ο αγώνας είναι μονόδρομος γιαυτό και αυξήσουν το διάστημα των αποκλεισμών της Εθνικής Οδού σε 6ωρα ημερησίως, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Παράλληλα, θα συμμετέχουν δυναμικά και σε ευρύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις όπως η γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Σχετικά με τη προοπτική συνάντησης με τον Πρωθυπουργό υπογραμμίζουν ότι, για να υπάρξει διάλογος θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση τόσο για τα θέματα αυτά όσο και για το κόστος παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση, εφόσον υπάρξει διάλογος, σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που αφορούν τον κλάδο τους.
Οι αγρότες στη Σίνδο, με εκπρόσωπους από 66 μπλόκα της χώρας, επανέλαβαν ότι δεν προτίθενται να προσέλθουν σε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Επίσης, σημείωσαν ότι προχωρούν σε μπλοκάρισμα των δρόμων σήμερα από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, διάστημα κατά το οποίο διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, και αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Από τη συνάντηση στη Σίνδο αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία και όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Παναγιώτης Καλογιάννης "εμείς δεν συμμετείχαμε στις τελικές αποφάσεις και άρα δεν τις αναγνωρίζουμε".
Την ίδια ώρα, στον αποκλεισμό των εθνικών οδών Πατρών - Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων, προχώρησαν περίπου στις 6:30 το απόγευμα, αγρότες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. 
Ειδικότερα, αγρότες της Αχαΐας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.
Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο ύψος του Κεφαλόβρυσου και στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στο Μεσολόγγι. 
Ακόμη, αγρότες εξακολουθούν να παραμένουν στους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, καθώς και στις περιοχές Άγιος Νικόλαος και Κανδήλα της Βόνιτσας. Από σήμερα το μεσημέρι, αγρότες της Αχαΐας έχουν σταθμεύσει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης στην περιοχή Σταυροδρόμι, ενώ αγρότες της Ναυπακτίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιμετρική οδό της Ναυπάκτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση