GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ιστορική η Σύνοδος Αθήνας, Κύπρου, Ισραήλ

Τη διακήρυξη της Λευκωσίας υιοθέτησαν Αναστασιάδης, Τσίπρας και Νετανιάχου στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ...


Τη διακήρυξη της Λευκωσίας υιοθέτησαν Αναστασιάδης, Τσίπρας και Νετανιάχου στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Οι τρεις ηγέτες προχώρησαν και στη σύσταση ειδικής Επιτροπής, σε επίπεδο ΥΠΕΞ, η οποία θα παρακολουθεί το τι έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών, έτσι ώστε μέχρι την επόμενη συνάντηση -που τοποθετείται χρονικά στους επόμενους έξι μήνες- να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως αυτά θα αποφασιστούν σήμερα σε πολιτικό επίπεδο.

«Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, Κύπρου και Ισραήλ θα αξιοποιηθούν, ενώ η Eλλάδα θα αποτελέσει γέφυρα μεταφοράς προς την Ευρώπη », τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ενέργεια, οι μεταφορές και η καινοτομία είναι τομείς συνεργασίας που θα προάγουν τη σταθερότητα και θα αναδείξουν τα οφέλη της συνεργασίας», ανέφερε.

«Η τριμερής αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδος με σκοπό την ενίσχυση των δυνατοτήτων των χωρών μας προς όφελος της περιοχής.
H Σύνοδος των τριών χωρών μας είναι ιστορική. Στέλνουμε μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση