GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναυτικό επεισόδιο και κρίση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι αμερικανοί ναυτικοί που έχουν συλληφθεί "βρίσκονταν στα ιραν...


Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι αμερικανοί ναυτικοί που έχουν συλληφθεί "βρίσκονταν στα ιρανικά χωρικά ύδατα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.
Ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί δήλωσε στην ιρανική τηλεόραση ότι η Τεχεράνη απαίτησε από την Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη μετά τη σύλληψη των αμερικανών ναυτικών στα ιρανικά χωρικά ύδατα.
"Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Ζαρίφ υιοθέτησε σκληρή στάση, αφού οι ναυτικοί παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα και απαίτησε από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη", είπε.

 

Τι λέει το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα πως δύο πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού καταλήφθησαν από το Ιράν, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ να διαβεβαιώνει τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι πως θα επιτραπεί άμεσα στα μέλη του πληρώματος να συνεχίσουν την πορεία τους.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε πως νωρίτερα σήμερα οι αμερικανικές αρχές έχασαν επαφή με τα δύο πλοία του Αμερικανού πολεμικού ναυτικού που ταξίδευαν από το Κουβέιτ προς το Μπαχρέιν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως έχει γνώση της κατάστασης και εργάζεται για την επιστροφή των μελών του πληρώματος. Ο Μπεν Ρόουντς, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο πως η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να επιλύσει την κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση