GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα: Αν έμενα στο Φλιντ θα είχα βγει εκτός εαυτού

Την οργή του εξέφρασε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για την "τρομερή τραγωδία", όπως τη χαρακτήρισε, που πλήττει...


Την οργή του εξέφρασε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για την "τρομερή τραγωδία", όπως τη χαρακτήρισε, που πλήττει την πόλη Φλιντ στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, στην οποία μολύνθηκε το νερό λόγω περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που έγιναν βιαστικά.
"Είμαι υπερήφανος γι'αυτό που κάνω ως πρόεδρος, αλλά ο μοναδικός ρόλος που είναι πιο σημαντικός για μένα είναι αυτός του πατέρα", εξήγησε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Ντιτρόιτ, το οποίο απέχει περίπου 110 χιλιόμετρα από την πόλη Φλιντ που πλήττεται από το υγειονομικό σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει όλη την Αμερική.
"Αν ήμουν ο πατέρας μιας οικογένειας εκεί, θα είχα βγει εκτός εαυτού και μόνον στην ιδέα ότι μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μου", πρόσθεσε, καταχειροκροτούμενος από τους παρισταμένους στην συνάντηση που είχε στο Ντιτρόιτ.
 
Ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι διαβεβαίωσε την Κάρεν Γουίβερ, τη δήμαρχο του Φλιντ, για την υποστήριξή του "την ώρα που η πόλη αυτή προσπαθεί να βγει από την τρομερή αυτή τραγωδία".
"Αυτό μας υπενθυμίζει ότι δεν μπορούμε να παραμελούμε τις βασικές υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες", πρόσθεσε εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την ομιλία του αυτή, η οποία ήταν κατά κύριο λόγο αφιερωμένη στην αναγέννηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Παράλληλα σε συνέντευξή του στο CBS ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε "ανεξήγητο και αδικαιολόγητο" το γεγονός ότι οι οικογένειες στο Φλιντ δεν ενημερώθηκαν αμέσως για τα υψηλά επίπεδα μολύβδου στο πόσιμο νερό.
"Αυτό που είναι ανεξήγητο και αδικαιολόγητο είναι ότι μόλις κατάλαβαν ότι υπήρχε πρόβλημα εκεί και ότι υπήρχε μόλυβδος στο νερό, δεν ειδοποιήθηκαν αμέσως οι οικογένειες και δεν κατέβασαν τους διακόπτες", σημείωσε ο Ομπάμα προς το CBS.
"Αυτό δεν θα πρέπει να συμβαίνει πουθενά", υπογράμμισε εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξή του αυτή στο CBS.
 
Για να μειωθούν οι λειτουργικές του δαπάνες, ο δήμος του Φλιντ αποφάσισε να αντλεί νερό από ένα τοπικό ποτάμι παρά να το αγοράζει από το Ντιτρόιτ.
Λίγο μετά την αλλαγή αυτή, οι κάτοικοι του Φλιντ άρχισαν να διαμαρτύρονται για την ποιότητα του νερού και εντοπίστηκε ένα επικίνδυνο βακτήριο.
Η λύση που βρέθηκε για να αντιμετωπιστεί το βακτήριο αυτό αύξησε τα επίπεδα των ρύπων στο νερό, το οποίο έγινε πολύ διαβρωτικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παλιές σωληνώσεις του δικτύου υδροδότησης της πόλης να αρχίσουν να απελευθερώνουν μόλυβδο.
Παρά τις πιέσεις των ομοσπονδιακών αρχών και τις εξετάσεις που έδειξαν σχεδόν τα διπλάσια επίπεδα μολύβδου στο αίμα παιδιών στο Φλιντ, οι τοπικοί αξιωματούχοι περίμεναν μήνες προτού να επέμβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση