GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρίμηνη παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ζητά ο Ολάντ

Να παραταθεί ως τα τέλη του Μαΐου η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης - η οποία έχει κηρυχθεί στη γαλλική επικράτεια μετά τις επιθέσεις των τζ...


Να παραταθεί ως τα τέλη του Μαΐου η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης - η οποία έχει κηρυχθεί στη γαλλική επικράτεια μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι με 130 νεκρούς - θα ζητήσει ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους ανακοίνωσε ότι, "για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο την 3η Φεβρουαρίου ένα σχέδιο νόμου που θα παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για μια διάρκεια τριών μηνών".
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία είχε κηρυχθεί την 13η Νοεμβρίου, θα έληγε στη θεωρία την 26η Φεβρουαρίου.
Το μέτρο ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας, επιτρέποντάς της να προχωρά σε συλλήψεις και να κάνει έρευνες χωρίς εισαγγελική εντολή, όπως επίσης και να απαγορεύει συγκεντρώσεις.
Η πιθανή παράτασή της προκάλεσε έντονο διάλογο στη χώρα, καθώς νομικοί, κόμματα της αριστεράς και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ενδεχόμενη διαιώνιση του καθεστώτος εξαίρεσης στη Γαλλία, κάτι πάντως που ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση