GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση για την σταθερότητα στην ευρωζώνη από τον γαλλο-γερμανικό άξονα

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας θα καταρτίσουν προτάσεις για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη ...

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας θα καταρτίσουν προτάσεις για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη εντός του 2016, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Από κοινού με τη Γερμανία, και πριν από το τέλος της χρονιάς, θα παρουσιάσουμε νέες προτάσεις», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας σε Γάλλους και ξένους διπλωμάτες στο Παρίσι.

Κατά τον Ολάντ οι προτάσεις αυτές θα αφορούν «την πολιτική και τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τα όργανα της αλληλεγγύης που απαιτούνται για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως αναμένει στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (18η-19η Φεβρουαρίου) το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «η ευρωζώνη μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξή της».

«Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά όσον αφορά την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και ταυτόχρονα, να δώσουμε νέες προοπτικές σε όλη την Ευρώπη», έκρινε ο Φρανσουά Ολάντ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια περίοδο βραδείας ανάπτυξης, μετά την κρίση κρατικού χρέους που είχε ενσκήψει το 2010. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ότι το ΑΕΠ της ΕΕ θα συνεχίσει να καταγράφει οριακή ανάπτυξη — 0,1% το 2016 και 0,13% το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση