GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλησιάζει η πρώτη... μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

Το ασφαλιστικό και η διοικητική μεταρρύθμιση θα είναι τα δύο πεδία για τα οποία θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στη Βουλή ο πρωθ...


Το ασφαλιστικό και η διοικητική μεταρρύθμιση θα είναι τα δύο πεδία για τα οποία θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει άμεσα πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση πολιτικών αρχηγών προκειμένου η συζήτηση αυτή να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Με αφορμή, εξάλλου, τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου που ανέδειξαν για πρώτη φορά κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση την προσεχή Κυριακή. Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί σε όλα όσα έγιναν μέσα στον χρόνο που πέρασε και στους κρίσιμους σταθμούς τής μέχρι σήμερα κυβερνητικής θητείας, με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το δημοψήφισμα, τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, τις δράσεις για την κοινωνική συνοχή και την προστασία εκείνων που είναι περισσότερο αδύναμοι.

Στο Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση επιδιώκει να προκαλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση στο κρίσιμο ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Η πρωτοβουλία για τη διενέργεια συζήτησης πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, που σημειωτέον έρχεται σε συνέχεια της άκαρπης σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει ιδίως στόχο να καταθέσει τις δικές του θέσεις για το ασφαλιστικό ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια και πειστικό τρόπο ποια είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, να εξηγήσει αν συμφωνεί με την πρόταση των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις ή αν αποδέχεται την πρόταση της κυβέρνησης που στόχο έχει να αποτρέψει νέες μειώσεις στις συντάξεις”, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη στόχευση της πρότασης συζήτησης πολιτικών αρχηγών. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι “ο νέος πρόεδρος της ΝΔ που ευαγγελίζεται την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, θα κληθεί επίσης να λάβει θέση και για τη διοικητική μεταρρύθμιση που δρομολογείται με στόχο την αποκομματικοποίηση ή αν θα επιμείνει στο πελατειακό κράτος που έλαβε χώρα επί των ημερών του όταν οι μεταρρυθμίσεις του εξαντλήθηκαν στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα”.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα σκηνικό “αντεπίθεσης” από την πλευρά της κυβέρνησης, που το επόμενο διάστημα θα καλεί ολοένα και πιο συχνά τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει ποια στάση θα τηρήσει απέναντι στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει υπογράψει η Ελλάδα, τις κινήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να μπει πάνω στο τραπέζι η συζήτηση για το χρέος.

Το κλίμα αυτό της μετωπικής σύγκρουσης αποτυπώθηκε σήμερα και στο κομματικό πεδίο, με την Κουμουνδούρου να εκδίδει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την ανακοίνωση των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ. “Η τοποθέτηση του ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη και του νεοφιλελεύθερου Κώστα Χατζηδάκη στις θέσεις των αντιπροέδρων της ΝΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη”, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι “πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, που συμβολίζει το 'νέο' ξεκίνημα της ΝΔ, φτιαγμένο με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση