GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομηρεία από τρομοκρατική επίθεση στην Ουαγκαντούγκου

Φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές έπιασαν άγνωστο αριθμό ομήρων, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσαν αργά χθες στο ξενοδοχείο Splendi...


Φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές έπιασαν άγνωστο αριθμό ομήρων, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσαν αργά χθες στο ξενοδοχείο Splendid και σε ένα καζίνο στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, ανέφεραν ένας ανώτερος αξιωματούχος και αυτόπτες μάρτυρες. Για "τρομοκρατική επίθεση", έκανε λόγο η πρεσβεία της Γαλλίας στη χώρα.
Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, καίγοντας αυτοκίνητα έξω από το κτίριο, πυροβολώντας στον αέρα για να απωθήσουν το πλήθος, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας φτάσουν στο σημείο. Ακολούθησε έντονη ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ενόπλων και των αστυνομικών δυνάμεων.
"Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Προσπαθούσε να μάθουμε πόσοι είναι οι ένοπλοι για να συντονίσουμε καλύτερα τις ενέργειες μας. Ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει αρκετές ώρες", δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως είδε τους ενόπλους να εξέρχονται από το ξενοδοχείο και να πυροβολούν στον αέρα για να απωθήσουν το πλήθος.
Νωρίτερα χθες το απόγευμα, μια επίθεση στα βόρεια της χώρας, στα σύνορα με το Μαλί, είχε αποτέλεσμα δύο νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση