GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Πώς ο διπλωμάτης που είχε σχέση με την "κόπρο του Αυγεία" επί Ρόντου και ΓΑΠ στο Υπ. Εξωτερικών βρέθηκε (τώρα) δίπλα στον Καμμένο...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη που φιλοξενείται στο Press-gr για τον διπλωμάτη τον οποίο απέλυσε από τον ΥΠΕΞ ο Νίκος Κοτζιάς και...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη που φιλοξενείται στο Press-gr για τον διπλωμάτη τον οποίο απέλυσε από τον ΥΠΕΞ ο Νίκος Κοτζιάς και τον προσέλαβε στο υπουργείο Αμυνας ο Πάνος Καμμένος (την διαβάζουμε αναλυτικά εδώ).

Μια σχετική αναζήτηση για το παρασκήνιο (τουλάχιστον ως προς το υπ. Εξωτερικών) της υπόθεσης, μας οδηγεί σε ένα δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στις 20 Ιουνίου 2015, που αναφέρεται στην αναζήτηση ευθυνών για το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ και τις νάρκες επί ημερών του Γιώργου Παπανδρέου και στο πώς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου αποφάσισε να μην τεθούν σε αργία δύο εμπλεκόμενοι πρέσβεις. Όπως γράφει το δημοσίευμα αυτή η απόφαση που εξόργισε τον υπουργό ελήφθη χάρη στην πλειοψηφία δύο διευθυντών του υπουργείου και του εκπροσώπου της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων. 

Με αυτή την υπόθεση λοιπόν συνδέεται και η απομάκρυνση του Ελευθέριου Αγγελόπουλου από τη θέση του προϊσταμένου της ΥΔΑΣ με απόφαση Κοτζιά.  Πώς προσελήφθη στη συνέχεια "ως εμπειρογνώμονας" στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με απόφαση Καμμένου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.
Στη συνέχεια, παρατίθεται ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ, με προφανή την πηγή πληροφόρησης, της "Εφημερίδας των Συντακτών".
Ο Διπλωματικός

20.06.2015, 16:00 |
Ναρκοθετημένο πεδίο στο ΥΠΕΞ!

Νικόλας Ζηργάνος
Μάχες ενάντια σε συμφέροντα δίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ομως αυτά φαίνεται να έχουν βαθιές ρίζες στο υπουργείο! 


Μάχη ενάντια στα συμφέροντα και τη διαφθορά δίνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αλλά το «βαθύ κράτος» και οι συντεχνίες αντιστέκονται. Το «σκληρό σύστημα» του υπουργείου τού βάζει «νάρκες» από το... απόθεμα του Λιβάνου. Ολοι θυμούνται το μεγάλο σκάνδαλο της αμαρτωλής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, με κορυφαίο το σκάνδαλο της αποναρκοθέτησης του Λιβάνου, σε μια περιοχή που είχε ήδη αποναρκοθετηθεί από τον ΟΗΕ, αλλά και αντίστοιχες δράσεις σε άλλα ταραγμένα μέρη του κόσμου, όπως η Βοσνία και το Ιράκ.

Ηταν η εποχή του αλήστου μνήμης Αλεξ Ρόντου, όταν το υπουργείο Εξωτερικών μοίραζε αφειδώς χρήματα με παράτυπες, αν όχι παράνομες, διαδικασίες και χωρίς να ασκείται έλεγχος, για να καταλήξουν στους λογαριασμούς ημετέρων «εθελοντών» που έφτιαχναν βίλες με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Ομως τότε (2000-2004) «λεφτά υπήρχαν».




Το έγγραφο που απέστειλε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Κάντε κλικ για να δείτε όλο το έγγραφο |

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., ασκήθηκαν διώξεις και τον Σεπτέμβριο επιτέλους εκδικάζεται. Σ’ αυτήν εμπλέκονται -συνταξιούχοι πλέον- υπάλληλοι και διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αλεξ Ρόντος, ο πρώην υποδιευθυντής της εφημερίδας «Εξόρμηση», ο πρώην πρόεδρος της επίμαχης ΜΚΟ (Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης) Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, αλλά και δύο εν ενεργεία διπλωμάτες.

Ο πρέσβης μας στη Βραζιλία, Νικόλαος Τσαμαδός, και ο πρέσβης στο Σουδάν, Νικόλαος Μπάζας. Για έναν εκ των κατηγορουμένων αποκαλύφθηκε ότι στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να λάβει γνωστός του εφοπλιστής, που ήταν κατηγορούμενος για σοβαρά αδικήματα, υπηρεσιακό, διπλωματικό διαβατήριο. Ευτυχώς οι αρμόδιοι είχαν γνώση και απετράπη το σκάνδαλο.

Είναι προφανές ότι κανένας δεν είναι ένοχος, αν δεν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου. Ωστόσο, οι δημόσιοι εν ενεργεία λειτουργοί, όταν εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμούν κατηγορίες, και μάλιστα τόσο σοβαρές, όπως η πλαστογραφία, η πλαστοπροσωπία, το ξέπλυμα χρήματος και η απάτη κατά του Δημοσίου, είθισται να τίθενται σε αργία, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ομως, στο Ελληνικό Δημόσιο τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Το θέμα παραπέμφθηκε στις ενδοϋπηρεσιακές καλένδες της Βασιλίσσης Σοφίας και έπρεπε να ενδιαφερθεί ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, για να ανακινήσει την πειθαρχική δίωξη των εμπλεκομένων.

Με έγγραφό του στις 14 Μαρτίου 2014 προς τη Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου επισημαίνει: «Κατόπιν της γνωστοποίησης στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης της ποινικής δίωξης κατά των αναγραφομένων υπαλλήλων για τα εν λόγω αδικήματα, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία του πειθαρχικού τους ελέγχου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Δεδομένου ότι τα πραγματικά περιστατικά, όπως προκύπτουν από το κατηγορητήριο, επαρκούν για τη στοιχειοθέτηση πειθαρχικού παραπτώματος, θεωρούμε ότι παρέλκει η διενέργεια ΕΔΕ. Εφόσον οι υπάλληλοι παραπεμφθούν στο αρμόδιο πειθαρχικό, θα πρέπει να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία».

Μήνυμα διαφάνειας

Επρεπε να έρθει η νέα ηγεσία στο ΥΠΕΞ για να ανακινηθεί το θέμα και να προχωρήσει η διαδικασία του πειθαρχικού συμβουλίου. Ηταν μία από τις προτεραιότητες του νέου υπουργού, ο οποίος θέλησε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία στην ΥΔΑΣ.

Μία από τις πρώτες του διοικητικές πράξεις ήταν να διορίσει επικεφαλής στην αμαρτωλή υπηρεσία έναν αδιάφθορο πρώην πρέσβη, τον Νικόλαο Βαμβουνάκη, ο οποίος είχε συγκρουστεί στο παρελθόν με τη διαφθορά και είχε πληρώσει την άρνησή του να καλύψει τις «νάρκες» των ΜΚΟ. Ηταν ένα μήνυμα διαφάνειας και αξιοκρατίας που έδειχνε και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ρίξει άπλετο φως στις αμαρτωλές συμβάσεις του παρελθόντος. Ομως κάποιοι δεν το πήραν.

Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε επιτέλους το πειθαρχικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή δύο δικαστικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με εμπειρία και γνώσεις διοικητικών θεμάτων, δύο διευθυντών του υπουργείου και τον εκπρόσωπο της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων.

Η απόφαση ήταν να μην τεθούν σε αργία οι δύο πρέσβεις, με το σκεπτικό ότι εκκρεμεί η δίκη και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία στη δικογραφία (μια δικογραφία 70 σελίδων με 20.000 συνημμένα έγγραφα). Οι δύο δικαστικοί μειοψήφησαν, αλλά το «απαράτ» του υπουργείου πλειοψήφησε. Η απόφαση αυτή προκαταβάλλει το δικαστήριο και βεβαίως θα χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο αθωότητας από τους κατηγορουμένους.

Δεν είναι η πρώτη φορά -μάλλον είναι κανόνας- που το συντεχνιακό πνεύμα κερδίζει στα σημεία. Στο παρελθόν, το πειθαρχικό είχε απαλλάξει, μεταξύ άλλων, 7 φορές υπαλλήλους, σε 5 περιπτώσεις με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου (Εφετείο) για αδικήματα που είχαν ποινές έως και 20 χρόνια κακούργημα! Και ήταν και πάλι οι δικαστές που μειοψήφησαν στο πειθαρχικό.

Η απόφαση του πειθαρχικού σχετικά με τους δύο πρέσβεις εξόργισε τον νέο υπουργό, ο οποίος έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο διευθυντές του υπουργείου που συμμετείχαν στη σύνθεση του οργάνου.

Ομως, οι δύο πρέσβεις συνεχίζουν να εκπροσωπούν τη χώρα στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φυσικό, αφού δεν πλήρωσαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι την εποχή του μεγάλου πάρτι, γιατί να την πληρώσουν οι γραφειοκράτες που δεν έκαναν το καθήκον τους; Και μετά σου λένε γιατί πτωχεύσαμε, όχι οικονομικά, αλλά ηθικά, ως χώρα.

4 σχόλια

  1. Ανανεώνουν τη θητεία του Ρόντου στην Ε.Ε με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης
    ====================================================================
    Ανανεώνουν τη θητεία του Άλεξ Ρόντου ως ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη της Αθήνας, παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τις ΜΚΟ και την εμπλοκή του ονόματος του, κι ενώ οι σχετικές έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί.
    1 Ιουλίου 2014,

    Στους συνομιλητές του ο κ. Ρόντος επιμένει ότι «δεν σκοπεύω να απαντήσω δημοσίως στους επικριτές μου. Σίγουρα όσα γίνονται δεν με ευχαριστούν, αλλά την ίδια στιγμή θεωρώ ότι δεν έχω να απολογηθώ για κάτι». Επιμένει άλλωστε ότι «αν μπορώ να προσφέρω στην πατρίδα του ως Ελληνας της Διασποράς, με τις ικανότητες, τις γνώσεις ή τις γνωριμίες μου, τότε θα το κάνω με ευχαρίστηση» , καθώς και ότι «δεν επιδιώκω αξιώματα».
    N.B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Εγώ έβαλα τάξη στις ΜΚΟ. Εκτίθενται όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν»
    ===================================================================
    Ο Γ. Παπανδρέου για το σκάνδαλο με τις νάρκες
    «Εγώ έβαλα τάξη στις ΜΚΟ. Εκτίθενται όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν»
    Εκτίθενται όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, έστω και δια της πλαγίας, με την υπόθεση του σκανδάλου με τις νάρκες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

    Με αφορμή ρεπορτάζ των ΜΜΕ τα οποία αναφέρονται σε υπόθεση ΜΚΟ που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου:

    «Την περίοδο κατά την οποία ηγείτο του Υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ.

    Με αυτό το θεσμικό πλαίσιο:
    ============================
    *Οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια των ΜΚΟ.

    *Θεσπίστηκε η τήρηση Ειδικού Μητρώου ΜΚΟ καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης και εγγραφής σε αυτό.

    *Τέθηκαν για πρώτη φορά προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ.

    *Συστάθηκε Επιτροπή Πιστοποίησης και Αξιολόγησης των ΜΚΟ.

    *Συγκροτήθηκε Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή ΜΚΟ. Τα συμπεράσματα των συνεδριάσεων της Επιτροπής περιλαμβάνονται σε έκθεση η οποία αποστέλλεται στη Μόνιμη Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Boυλής των Ελλήνων.

    *Επίσης υπενθυμίζεται ότι, η Οικονομική Αστυνομία η οποία και ανέλαβε αρχικά την έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

    Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της, ορθώς διερευνά κάθε υπόθεση. Πρέπει να αποκαλυφθεί η
    ---------------------------------------------------------------------
    αλήθεια και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.
    --------------------------------------------------
    Όλα τα άλλα, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

    Και σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω.

    Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται.

    Αν κάτι δεν μπορούν να αποδεχθούν,
    =================================
    είναι ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν τη διαφάνεια, την ευνομία, την ισονομία, τη λογοδοσία, τον έλεγχο και επιλογές που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ό,τι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα, αλλά και διαύγεια, ανοιχτή – ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
    Τέλος, ελπίζουμε πως το γεγονός ότι ορθώς ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη μια ΜΚΟ, δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για κάποιους να πλήξουν την ιδέα της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού, ούτε και τα κινήματα των πολιτών, που παγκοσμίως αποτελούν μια ήρεμη δύναμη προώθησης του κοινού καλού για κάθε κοινωνία και για κάθε χώρα. »

    N.Bράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έβαλε πρόστιμο σε Λάτση και Βαρδινογιάννη!!!!!!!
    ==========================================
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε και είπε την αλήθεια,
    αυτή την αλήθεια που ζούμε και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Η διαφθορά σε όλους τους τομείς του δημοσίου, των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων, είχε κτυπήσει..ταβάνι!
    Ο Παπανδρέου, την κτύπησε αλύπητα χωρίς ΚΑΜΙΑ διάκριση.
    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου. Τα πρώτα δείγματα ήταν φανερά και προσοδοφόρα για το Δημόσιο ταμείο. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε ,επί τέλους, να λειτουργεί.

    Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και μαζί με τον Σαμαρά τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, αποφάσισαν να ανατρέψουν τον Παπανδρέου. Φυσικά η συμμορία των κουκουλοφόρων του Τσίπρα συμπαρατάχθηκε στην ανατροπή και την προδοσία.,
    ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' φώναζαν, προσπαθώντας να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
    Σήμερα ‘’πονάνε’’ που ο κόσμος ‘’σηκώνει’’ τα λεφτά του.
    Σφαίρα είναι και γυρίζει....

    Ν.Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντομα ο λαός θα ΔΕΙ όλη την αλήθεια ....
    =====================================
    Όταν ο Γ Παπανδρέου ζητούσε χρόνο …
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν ζητούσε χρόνο από τους εταίρους, για να γίνουν οι αλλαγές και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, τη διοίκηση, το φορολογικό μηχανισμό και συνεπώς και στήριξη στα δημοσιονομικά μας, ενώ βρισκόμασταν ελέω κυβέρνησης Καραμανλή απομονωμένοι και ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, τότε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που γέμιζαν τις πλατείες της «αγανάκτησης», τον κατηγορούσαν ότι συκοφαντεί τη χώρα στο εξωτερικό και την παρουσιάζει ως «διεφθαρμένη».
    Κι όμως παρά τις αντιξοότητες, τις υπονομεύσεις και τις συκοφαντίες, κάποιοι δουλεύοντας σχεδόν 20 την ημέρα, κατάφεραν να ψηφίσουν εκείνους τους νόμους, που όλοι οι άλλοι μαζί ΔΕΝ κατάφεραν σε 50 χρόνια.
    Σήμερα, αυτούς τους λίγους, τους μοναδικούς σχεδόν ΕΝΤΙΜΟΥΣ , είμαστε πρόθυμοι και σχεδόν ‘’ευτυχείς’’ να τους κρεμάσουμε για όσα δημιούργησαν.
    Σφαίρα είναι και γυρίζει.
    Πάντως, Εμείς προδότες και λιποτάχτες δεν γίναμε !!!
    Ν.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση