GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η Τουρκία θέλει να διαδραματίσει ρόλο στα ζητήματα της ασφάλειας"

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είπε στον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, όπως ο ίδιος δήλωσε, ότι «θα ενδιαφέρ...


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είπε στον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, όπως ο ίδιος δήλωσε, ότι «θα ενδιαφέρονταν να υπάρξει μια συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού, έτσι ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Ο κ. Κυπριανού, εκτός απ' αυτό, κόμισε κατά την επιστροφή του απόψε στη Λευκωσία από την Κωνσταντινούπολη τρία μηνύματα, τα οποία, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, είναι:

Α) Η Τουρκία στηρίζει τον Μουσταφά Ακιντζί στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, στις οποίες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έχει την πλήρη ευχέρεια να χειρίζεται τα ζητήματα της εσωτερικής πτυχής του προβλήματος.

Β) Η Άγκυρα ενδιαφέρεται περισσότερο για τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Γ) Φαίνεται πως κατανοεί η ηγεσία της Τουρκίας πως χωρίς λύση στο Κυπριακό πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ειδικά για τα ζητήματα ασφάλειας, ο κ. Κυπριανού δήλωσε πως «είναι προφανές από τις συζητήσεις του ότι η Τουρκία θέλει να διαδραματίσει ρόλο στα ζητήματα της ασφάλειας με έναν τρόπο διαφορετικό απ' ό,τι σήμερα» και, όπως σημείωσε, «έχουν αφήσει το περιθώριο να διεξαχθεί ένας διάλογος για να δούμε κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα μιας συμφωνημένης προσέγγισης γύρω από τα ζητήματα αυτά, η οποία θα γίνεται δεκτή και από τις δυο κοινότητες».

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «τα μηνύματα που έχουμε πάρει απ' αυτή τη συνάντηση, θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν ως ελληνοκυπριακή πλευρά για να διαμορφώσουμε την τακτική, αλλά και τους χειρισμούς ουσίας που θα πρέπει να γίνουν για τη συνέχεια των συζητήσεων στο Κυπριακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση