GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Λάρισα και Ημαθία λόγω των μπλόκων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ και σήμερα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των αγ...


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ και σήμερα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με ανακοινώσεις των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων.

Αναλυτικότερα, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη, από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από τον κόμβο τηςΓυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση του Στομίου. Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, στη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα ΙΧ φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου προς την Περιφερειακή Επαρχιακή Οδό(ΠΕΟ) Βόλου- Λάρισας και στη συνέχεια: α) είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ365+550 του Π.Α.Θ.Ε.] θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης- Αμπελώνα--Τυρνάβου- Ελασσόνας- Κοζάνης- Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/ 474+500) β) είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων- Καλαμπάκας- Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: . Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (χ/474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) - Κοζάνη και από εκεί: α)είτε μέσω Ε.Ο.Κοζάνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.β)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης - Γρεβενών - Καλαμπάκας - Τρικάλων - Λάρισας και ενσυνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας - Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας- Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονταιστον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Βελεστίνου.

Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου - Στομίου - Βελίκας - Αγιοκάμπου - Αγιάς και της Ε.Ο. Αγιάς - Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου. 3.Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορείαπου θα προέρχονται από Κατερίνη - Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνηςκαι εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών: 
Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής και φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).Οι οδηγοί καλούνται ν' ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονταιδιαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Στην Ημαθία

Από τις 11 το πρωί και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην Ημαθία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκεί αστυνομικής διεύθυνσης. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

α. Η απαγόρευση της εισόδου από Εγνατία Οδό στην Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίαςπρος Αθήνα, μέσω Α/Κ Κλειδίου, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνωνκαι λεωφορείων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και προτίθενται να διέλθουν από τηνκοιλάδα των Τεμπών.

β. Η απαγόρευση της εισόδου και κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κατερίνης,από κόμβο Νησελίου έως τα όρια του Νομού μας με τον νομό Πιερίας, στο ρεύμακυκλοφορίας προς Κατερίνη, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων που προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.

γ. Η απαγόρευση της εισόδου στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κατερίνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέσω Α/Κ Νησελίου, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των3,5 τόνων και λεωφορείων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Κοζάνηπρος Θεσ/νίκη, και προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.

δ. Η απαγόρευση της εισόδου και κυκλοφορίας στην Επ.Ο. Βέροιας - Μελίκης -Κυψέλης -Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη, μέσω Α/ Βέροιας,όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Κοζάνη προς Θεσαλλονίκη και προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.

ε.Στο διάστημα που θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι κίνηση θα διεξάγεταιμέσω παρακαμπτηρίων οδών ως εξής:i) είτε Βέροια - Εγνατία Οδός - Κοζάνη - Ε.Ο.Κοζάνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου Αμπελώνα - Γυρτώνης - Π.Α.Θ.Ε. [ανισόπεδο κόμβοΓυρτώνης], ii) είτε Βέροια - Εγνατία Οδός - Κοζάνη - Ε.Ο. Κοζάνης - Γρεβενών -Καλαμπάκας - Τρικάλων - Λάρισας - Π.Α.Θ.Ε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση