GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ρέντσι απαντά στον Γιούνκερ: Η Ιταλία αξίζει σεβασμό

Με συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Τg5, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι απάντησε και προσωπικά στις δηλώσεις που έκ...


Με συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Τg5, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι απάντησε και προσωπικά στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ για την Ιταλία.

«Η Ιταλία αξίζει σεβασμό» δήλωσε ο Ρέντσι, για τον οποίο η σύγκρουση με την Κομισιόν «δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας».

«Η εποχή κατά την οποία οι Βρυξέλλες ελέγχανε την Ιταλία με τηλεχειριστήριο τελείωσε», πρόσθεσε ο Ρέντσι, όπως επίσης «τελείωσε και η περίοδος κατά την οποία η Ιταλία παρουσιαζόταν στις Βρυξέλλες με το καπέλο του επαίτη στο χέρι».

Ο Ματέο Ρέντσι αναγνώρισε ότι «την ευελιξία την εισήγαγαν οι Βρυξέλλες» αλλά «μόνο όταν η Ιταλία τη ζήτησε με πολύ επίμονο τρόπο».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θεωρεί ότι «χρειάζεται μια οικονομική πολιτική η οποία να νοιάζεται λίγο περισσότερο για όσους δεν έχουν δουλειά και λίγο λιγότερο για την λιτότητα και τους αυστηρούς κανόνες του προϋπολογισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση