GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά ο Θεοχαρόπουλος στην πρόταση Βενιζέλου για την κεντροαριστερά

«Δεν πρέπει να πιέσουμε τόσο πολύ τις καταστάσεις αυτή τη στιγμή, ώστε να μην υπάρξουν αρνήσεις, που θα οδηγήσουν σε τελικό αρνητικό αποτ...


«Δεν πρέπει να πιέσουμε τόσο πολύ τις καταστάσεις αυτή τη στιγμή, ώστε να μην υπάρξουν αρνήσεις, που θα οδηγήσουν σε τελικό αρνητικό αποτέλεσμα, γι' αυτό θέλω να αφήσουμε τον κάθε χώρο, το κάθε κίνημα το κάθε κόμμα να αποφασίσει δημοκρατικά», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφορικά με τα όσα αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για κοινή πορεία Δημοκρατικής Συμπαράταξης - Ποταμιού άμεσα στη Βουλή.

«Απ' ό,τι γνωρίζω το Ποτάμι έχει συνέδριο το επόμενο χρονικό διάστημα. Συνεπώς να αποφασίσει το πώς να κινηθεί και εδώ είμαστε την Άνοιξη να προχωρήσουμε σε συλλογικές διαδικασίες, οι οποίες εύχομαι και ελπίζω να οδηγήσουν σε μια μεγάλη παράταξη» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος όμως εμφανίζεται θετικός στην πρόταση Βενιζέλου, με στόχο τη διεύρυνση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

«Όσο περισσότερες δυνάμεις είναι σ' αυτή τη διαδικασία, τόσο θετικό θα είναι το αποτέλεσμα για τη μεγάλη παράταξη της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου στη χώρα» είπε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να συμμετέχουν σ' αυτό το εγχείρημα το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και να αλλάξουν όλα, χωρίς φοβικά σύνδρομα.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την πρόταση της κ. Γεννηματά για εκλογή της νέας ηγεσίας της κεντροαριστεράς από τους πολίτες είπε ότι αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί και να ισχυροποιηθεί άμεσα ο προοδευτικός πόλος και αναφέρθηκε στις προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για καταπολέμηση της ανεργίας, ενίσχυση της παιδείας και της υγείας, αλλά και τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού μοντέλου μακριά -όπως είπε- από τον κρατισμό που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί τη χώρα.

Για το αν η εκλογή του κ. Μητσοτάκη επιτάχυνε τις εξελίξεις και στο χώρο της κεντροαριστεράς τόνισε ότι οποιαδήποτε εκλογή νέου αρχηγού δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο το πολιτικό σύστημα, αλλά -όπως επισήμανε- πρέπει να κρίνουμε την εκλογή του νέου προέδρου ως αρχηγού πλέον της ΝΔ.

«Η ΝΔ ως εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος της Ευρώπης είναι ένα βαριά συντηρητικό κόμμα, συνεπώς να δούμε πώς θα κινηθεί από δω και στο εξής» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση