GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επική ανατροπή και νίκη για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ!

Τρομερή ανατροπή από τον ΠΑΟΚ. Αν και η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο για ένα ημίχρονο φτάνοντας ακόμη και στο +24 (15-39), τα ψυχικά αποθέματα τ...


Τρομερή ανατροπή από τον ΠΑΟΚ. Αν και η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο για ένα ημίχρονο φτάνοντας ακόμη και στο +24 (15-39), τα ψυχικά αποθέματα του «Δικεφάλου του Βορρά» σε συνδυασμό με τη λιγοψυχία της «Ένωσης» για ένα ακόμη παιχνίδι έφεραν το ματς… Τούμπα.

Βασιλειάδης και Χάτσερ είχαν από 19 πόντους, καθοριστικός στο τέλος ο Τσόχλας. Σάκοτα με 15 πόντους, αλλά όλους στο πρώτο μέρος, και Μαυροειδής ξεχώρισαν από την «Ένωση» που δεν πήρε πολλά από Μαυροκεφαλίδη, Κούπερ και Χέρστον, θετικό ντεμπούτο ο Κρίστμας με 8 πόντους.
Το ματς 

Χάτσερ, Βασιλειάδης, Τέπιτς, Μαργαρίτης και Σχορτσανίτης από τη μια, Κούπερ, Κρίστμας, Κάρτερ, Μαυροκεφαλίδης και Σαρικόπουλος από την άλλη ήταν οι πρώτες πεντάδες του ντέρμπι. Η ΑΕΚ έβλεπε το καλάθι σαν κοφίνι από το ξεκίνημα. Κάρτερ αρχικά (2-8), Κρίστμας στη συνέχεια (5-14) και Σάκοτα (14-32) ακολούθως πυροβολούσαν διαρκώς πίσω από τα 6,75μ. Αστοχία κι εκνευρισμός (με τον Βασιλειάδη να χρεώνεται τεχνική ποινή) διέκριναν το παιχνίδι των γηπεδούχων, τη στιγμή που η «Ένωση» είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και χάρη στην καλή της άμυνα, αλλά και την παρουσία του Μαυροειδή κάτω από το καλάθι έφτασε στο εντυπωσιακό +24 (15-39) μετά από 15 αγωνιστικά λεπτά. Η είσοδος του Ντούβνιακ μεταμόρφωσε επιθετικά τον ΠΑΟΚ, που «σφίγγοντας» και τα μετόπισθεν κατάφερε με επί μέρους σκορ 17-4 να πλησιάσει στους έντεκα (32-43) μέσα σε τέσσερα λεπτά. Ένα απίθανο τρίποντο του Σάκοτα με σπάσιμο μέσης και ταμπλό έδωσε ανάσα στην ΑΕΚ που έκλεισε το ημίχρονο στο +13 (33-46).
Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να διατηρούν απόσταση σχετικής ασφάλειας φτάνοντας στο +16 (40-56) με το πρώτο καλάθι του Μαυροκεφαλίδη στο ματς. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα «δαιμονισμένο» δίλεπτο, προκειμένου με πρωταγωνιστές τους Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη να πλησιάσει στους τέσσερις (52-56) βάζοντας «φωτιά» στους περίπου 3.500 φίλους του στο κλειστό της Πυλαίας. Η αντεπίθεση των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου συνεχίστηκε και με τρίποντο του Χάτσερ πλησίασαν στον πόντο στο φινάλε της τρίτης περιόδου (59-60). Η ΑΕΚ μέσα από την άμυνά της και σκοράροντας με το σταγονόμετρο έφτασε στους έξι (61-67), αλλά ο εφτάψυχος ΠΑΟΚ επέστρεψε και προσπέρασε με βολές του Σχορτσανίτη (70-69) 2:24 πριν το τέλος. Παρά τις προσπάθειες του Κούπερ, ο Τσόχλας βρήκε τις επιθετικές λύσεις για τους γηπεδούχους και μετά τη χαμένη ευκαιρία του Μαυροκεφαλίδη να ισοφαρίσει με βολή (76-75) ο Χάτσερ με τρίποντο στα 12’’ ολοκλήρωσε την επική ανατροπή του ΠΑΟΚ (79-75).
Δεκάλεπτα: 13-25, 33-46, 59-60, 79-75.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση