GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόλεμος εισαγγελέων για τις λίστες φοροδιαφυγής

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους της δικαιοσύνης με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται ό...


«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους της δικαιοσύνης με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται όλες οι λίστες φοροδιαφυγής. Πέντε από τα συνολικά εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος υπέβαλλαν την παραίτηση τους διαμαρτυρόμενοι για την χθεσινή ανακοίνωση Ένωσης στην οποία αμφισβητείται η συνταγματικότητα της επίμαχης διάταξης και γίνεται λόγος για «εργαλεική χρησιμοποίηση» της δικαιοσύνης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκαν: ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιώργος Νούλης, ο ταμίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη κυρία Μίνα Σωτηροπούλου και κ. Αντώνης Παπαματθαίου υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη ανακοίνωση εκδόθηκε ερήμην τους. Αρμόδιες πηγές έλεγαν  πως οι πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν την άποψη ότι η ανακοίνωση της Ένωσης μπορεί να αποτελέσει «όπλο» στα χέρια εμπλεκόμενων προσώπων σε λίστες που ελέγχονται. 
 
Σκληρή απάντηση, στην ανακοίνωση, έδωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος δίνοντας έμφαση και στην αναφορά που γίνεται από την Ένωση ότι η νέα διάταξη «εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης».
 
Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωση του: 
«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει  Έλληνας Εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος.
Επίσης, αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κκ Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή.
Προς το παρόν… αυτά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση