GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη στην Καζαμπλάνκα Βέλγος που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Ένας Βέλγος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος "συνδέεται ευθέως" με ορισμένους από τους δράστες των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρ...


Ένας Βέλγος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος "συνδέεται ευθέως" με ορισμένους από τους δράστες των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνελήφθη στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου, ο άνδρας αυτός, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνελήφθη την Παρασκευή, 15η Ιανουαρίου στην πόλη Μοχαμαντίγια, κοντά στην Καζαμπλάνκα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχές ανακοίνωσαν μόνο τα αραβικά αρχικά του ονόματος του υπόπτου, ο οποίος φέρεται ότι είχε πολεμήσει στη Συρία με το Μέτωπο αλ Νόσρα και κατόπιν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. "Είχε πάει στη Συρία με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας του Σεν Ντενί", ανέφερε το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονή του στη Συρία εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό όπλων και σε τακτικές ανταρτοπολέμου και συνδέθηκε στενά με τους διοικητές του ΙΚ, μεταξύ των οποίων και με "τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων" στη γαλλική πρωτεύουσα.

Από την έρευνα που διεξάγουν οι αρχές του Μαρόκου έχει διαπιστωθεί ότι ο ύποπτος έφυγε από τη Συρία για την Τουρκία και από εκεί για τη Γερμανία και το Βέλγιο. Έφτασε στο Μαρόκο ταξιδεύοντας μέσω Ολλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση