GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο στόχαστρο κουκουλοφόρων πρόσφυγες και μετανάστες στη Στοκχόλμη

Δεκάδες κουκουλοφόροι, που φέρονται να συνδέονται με ομάδες χούλιγκαν και νεοναζιστικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασ...


Δεκάδες κουκουλοφόροι, που φέρονται να συνδέονται με ομάδες χούλιγκαν και νεοναζιστικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Στοκχόλμης με στόχο να επιτεθούν εναντίον προσφύγων και μεταναστών, όπως γνωστοποίησε σήμερα η σουηδική αστυνομία.

Μια ομάδα 50 έως 100 ανθρώπων, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους ή φόραγαν κουκούλες, έδωσαν ραντεβού χθες Παρασκευή νωρίς το βράδυ στο Σέργκελς Τοργκ, μια μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας της Σουηδίας όπου συχνάζουν νεαροί, περιθωριακά στοιχεία, αλλά και μετανάστες.

Αφού πληροφορήθηκαν για “ένα σχέδιο επίθεσης εναντίον ανήλικων μεταναστών που δεν συνοδεύονταν στο κέντρο της Στοκχόλμης”, οι αρχές ανέπτυξαν ισχυρές δυνάμεις επί τόπου με την παρουσία μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και την επιτήρηση της περιοχής από αέρος, συγκεκριμένα από ελικόπτερα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα Aftonbladet, οι δράστες επιτέθηκαν σε “πρόσωπα με εξωτερική εμφάνιση που παρέπεμπε σε ξένο” και διένειμαν φυλλάδια με τα οποία απειλούσαν ότι θα επιβάλουν “στα παιδιά των δρόμων από τη Βόρεια Αφρική την τιμωρία που τους αξίζει”.

“Πέρασα από το σημείο, είδα μια ομάδα ανθρώπων ντυμένων στα μαύρα, να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους (…) και να αρχίζουν να χτυπούν τους ξένους”, περιέγραψε ένας μάρτυρας. “Είδα τρεις ανθρώπους να κακοποιούνται”, προσέθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας Άντερς Ίγκεμαν κατήγγειλε σήμερα τις “ομάδες ρατσιστών που απειλούν και υποκινούν το μίσος σε δημόσιους χώρους”, στις οποίες “πρέπει να απαντήσουμε με ισχύ”, όπως σημείωσε, προσθέτοντας πως “πρόκειται για μία ανησυχητική εξέλιξη της κοινωνίας”.

Προς το παρόν δεν έχει κατατεθεί καμία μήνυση πιθανών θυμάτων των συμμοριών αυτών, όπως διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Στοκχόλμης.

Ο ιστότοπος Nordfront, “βιτρίνα” του νεοναζιστικού κινήματος SMR, επιβεβαίωσε χθες το βράδυ, επικαλούμενο “πήγες στην περιοχή”, ότι “περίπου 100 χούλιγκαν” των ποδοσφαιρικών συλλόγων AIK και Τζουργκάρντεν ετοιμάζονταν να “κάνουν ένα ξεκαθάρισμα μεταξύ των εγκληματιών μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση