GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίδειξη δύναμης από την Τεχεράνη: Αποκάλυψε και νέα υπόγεια βάση πυραύλων

Εικόνες από μια νέα υπόγεια βάση όπου βρίσκονται αποθηκευμένοι πύραυλοι βεληνεκούς 1.700 χιλιομέτρων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τεχ...


Εικόνες από μια νέα υπόγεια βάση όπου βρίσκονται αποθηκευμένοι πύραυλοι βεληνεκούς 1.700 χιλιομέτρων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τεχεράνη, σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ - που εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε σχέση με το πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν- αλλά και το πολεμικό κλίμα που επικρατεί με τη Σαουδική Αραβία.
Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Irib, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί εμφανίζεται να επισκέπτεται μια υπόγεια βάση όπου βρίσκονται αποθηκευμένα πολλά είδη πυραύλων, μεταξύ αυτών πύραυλοι Emad. Ωστόσο, το ρεπορτάζ δεν αποκαλύπτει την ακριβή τοποθεσία αυτής της υπόγειας βάσης.
Το Ιράν είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια πετυχημένη δοκιμή πυραύλου αυτού του είδους τον Οκτώβριο και σύμφωνα με τους ειδικούς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αυτό συνιστά παραβίαση ενός ψηφίσματος του 2010 βάσει του οποίου απαγορεύεται η χρήση από την Τεχεράνη βαλλιστικών πυραύλων υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Η κρατική τηλεόραση είχε ήδη μεταδώσει τον Οκτώβριο, λίγο μετά από μια δοκιμή πυραύλου Εμάντ, τις εικόνες μιας υπόγειας βάσης γεμάτης από πυραύλους, μίας από τις πολυάριθμες που διαθέτει το Ιράν σε ολόκληρη την χώρα.
«Δεν έχουμε χώρο για να αποκηθεύσουμε τους πυραύλους μας» είπε την Παρασκευή ο στρατηγός Χουσείν Σαλαμί, δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία των Φρουρών της Επανάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση