GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σώθηκε η χελώνα καρέτα-καρέτα του Φαρμακονησίου!‏

Τελικά όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος! Η ευχάριστη είδηση της ημέρας, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτό που αναρτήθηκε σε ιστοσε...

Τελικά όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος! Η ευχάριστη είδηση της ημέρας, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτό που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, είναι ότι η λαβωμένη χελώνα καρέτα-καρέτα, που εντοπίστηκε στο Φαρμακονήσι έχοντας ένα τραύμα στο κέλυφος και είχε μεταφερθεί στη Λέρο με σκάφος μαζί με πρόσφυγες που εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, τελικά είναι σε ασφαλές περιβάλλον στην Αθήνα!
Την χελώνα είχε περισώσει στο κτηνιατρείο του, ο Μιχάλης Κοντραφούρης από την Λέρο, ωστόσο η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ κρατούσε δεμένα τα πλοία και παγιδευμένη την χελώνα στη Λέρο. Οι πιθανότητες επιβίωσης αν δεν παραδιδόταν στο κέντρο διάσωσης θαλασσίων χελωνών «Αρχέλων» όπου διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για την περίθαλψή της, ήταν περιορισμένες.
Η ευαισθητοποίηση όμως των φορέων λειτούργησε αυτή τη φορά και η Olympic Air - Aegean ανέλαβε την άμεση αερομεταφορά της. Έτσι η χελώνα καρέτα-καρέτα βρίσκεται στα ασφαλή χέρια των αρμόδιων ιατρών του κέντρου «Αρχέλων» και μετά από λίγο καιρό θα διασχίζει πάλι τα νερά του Αιγαίου. Τελικά οι νησιώτες μας επιδεικνύουν ισχυρή ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση τόσο στο προσφυγικό (όπου διεκδικούμε το Νόμπελ), όσο και στη διάσωση της σπάνιας πανίδας της χώρας μας. Στα θετικά και η άμεση πρωτοβουλία της αεροπορικής.
Παναγιώτης Ιωακείμ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση