GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Capital Controls: Αλλάζει το όριο αναλήψεων από τις τράπεζες

Στην αύξηση του ορίου αναλήψεων μετρητών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, εντός των προσεχών ημερών. Η απόφαση έχει ...


Στην αύξηση του ορίου αναλήψεων μετρητών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, εντός των προσεχών ημερών.
Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και αναμένεται να ανατρέψει το ισχύον καθεστώς αναλήψεων από τα ΑΤΜ και τα γκισέ των τραπεζικών καταστημάτων.
Πρακτικά η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων δεν θα γίνεται πλέον τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά από τη στιγμή που ο καθένας κάνει την πρώτη ανάληψη χρημάτων.
Έτσι ο κάθε πολίτης θα ορίζει το πότε θα αρχίζει η εβδομάδα αναλήψεών του, καθώς αν αναλάβει το σύνολο των χρημάτων που δικαιούται παραδείγματος χάριν τη Δευτέρα, το προσωπικό του όριο θα ανανεώνεται την επόμενη Δευτέρα, κι όχι την Παρασκευή.

Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου των αναλήψεων από τα 420 ευρώ στα 500 ευρώ, τη στιγμή που η κατάσταση ρευστότητας βελτιώνεται, με το όριο στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ELA να μειώνεται κατά 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση