GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H πρώτη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του κόμματος στην Κοι...


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του κόμματος στην Κοινουβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. 

Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα στο έργο του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε "ότι χρειάζεται πολύ θράσος να αμφισβητεί την προσήλωσή μου στην έννοια της αξιοκρατίας και της αξιοσύνης". Θα καλούσα τους συμβούλους του να τον ενημερώσουν για τις ποιοτικές μεταρρυθμίσεις με εθνικό πρόσημο που προώθησα στο Υπουργείο, τόνισε και πρόσθεσε: "Μας χωρίζει άβυσσος με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ τελικά προστατεύει του λίγους αδιαφορεί για τους πολλούς".

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια "στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα" και είπε: "Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη".

Η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Είναι η μοναδική πλέον αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την πατρίδα μας, για να βγούμε από την κρίση και να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη των Μνημονίων. Το 2016 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ, όχι όμως για την Ελλάδα. Ήδη έχει αρχίσει να έρχεται ο λογαριασμός του 2015. Τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο δραματικά που γρήγορα θα αναλάβουμε πάλι το τιμόνι αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι με όραμα και με σχέδιο" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε στην αντιπολίτευση χτίζονται οι καλές κυβερνήσεις  και η ΝΔ θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 

Πρώτο μεγάλο θέμα, σημείωσε είναι ασφαλιστικό. "Διαφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης όπως έχει κατατεθεί γι αυτό και θα την καταψηφίσουμε. Το γεγονός ότι οι θεσμοί ζητούν μέτρα 1,8 δισ. οφείλεται στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό του προηγούμενου έτους" επισήμανε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για φροντίδα ημετέρων εις βάρος των υπολοίπων.

O κ Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι "έχει ήδη συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που θα εκπονήσει τη δική μας πρόταση για το ασφαλιστικό που θα παρουσιάσουμε πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη  βουλή".

Σε ότι αφορά την έννοια της συναίνεσης υπογράμμισε: "Εμείς αλά καρτ στήριξη στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε. Το ξεκαθαρίζουμε οριστικά. Βολικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δεν θα γίνει. 

Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο"

"Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ η χώρα δεν θα βγει από την κρίση", τόνισε. Αναφέρθηκε επίσης στον «προσχηματικό», όπως τον χαρακτήρισε, διάλογο για την Παιδεία λέγοντας ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι πεδίο άσκησης ιδεοληψίας. "Η Παιδεία για εμάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και όχι το αποπαίδι του κυβερνητικού προγράμματος. Εμείς προτάσσουμε την αριστεία στην Παιδεία. Για εμάς είναι πεδίο αριστείας και πραγματικής ευκαιρίας γνώσης για όλα τα παιδιά της Ελλάδας" είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η ΝΔ επιδιώκει συστηματικά την Ανάπτυξη. "Δημιουργούμε και μοιράζουμε πλούτο με δικαιοσύνη. Δεν αρκούμαστε στη μοιρασιά της φτώχιας Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στη χώρα που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, θυσιάζοντας 1500 θέσεις εργασίας στις Σκουριές. Tι θα πει o Αλέξης Τσίπρας στους επενδυτές που θα συναντήσει στο Νταβός; Ότι όποιος επενδύσει στην Ελλάδα θα έχει την τύχη των Σκουριών;|"

Η εντολή που έλαβα δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσίπρα. Έχω καθαρή εντολή να στηρίξω τους πολίτες και τη χώρα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.  "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αποτελεί το τελευταίο & χειρότερο κεφάλαιο στο βιβλίο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Αυτό το βιβλίο κλείνει η ΝΔ. Θέλουμε τη ΝΔ ξανά κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Θα κερδίσουμε οριστικά τη μάχη των ιδεών απέναντι στο λαϊκισμό".

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ είπε ότι στο Τακτικό Συνέδριο που θα οργανώσουμε το συντομότερο δυνατόν θα αλλάξουμε το Καταστατικό, τις δομές και τη λειτουργία του κόμματος. Επίσης είπε ότι η οικονομική κατάσταση του κόμματος δεν είναι καλή. "Θα ξεκινήσουμε αμέσως οικονομική εκστρατεία. Θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς" σημείωσε.

Κλείνοντας είπε: "Η στάση των συναδέλφων μου προεκλογικά μου δίνει τη δυνατότητα σήμερα να επιλέξω τις θέσεις ευθύνης δίχως δεσμεύσεις, ελεύθερα, αξιοκρατικά. Πιστεύω στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα που συνδυάζει πολύτιμη εμπειρία με νεανικό ενθουσιασμό και ταλέντο. Τονίζω το «Ομάδα». Σύντομα θα έχουμε μια λειτουργική,δημιουργικά ανανεωμένη και ενωμένη NΔ με σαφές κυβερνητικό πρόγραμμα & μια καλά προπονημένη Ομάδα. Σας καλώ στη νικηφόρα μάχη των ιδεών και της πράξης. Μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας".


Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση