GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενοχλημένο το Κρεμλίνο από την έρευνα των Βρετανών για το θάνατο του πράκτορα της KGB

Η έκθεση των βρετανικών αρχών για τον θάνατο του πρώην πράκτορα της ρωσικής υπηρεσίας πληροφορικών FSB, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, βασίζεται...


Η έκθεση των βρετανικών αρχών για τον θάνατο του πρώην πράκτορα της ρωσικής υπηρεσίας πληροφορικών FSB, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, βασίζεται σε υποθέσεις, κάτι απαράδεκτο για τη ρωσική νομική πρακτική, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
"Την αποκαλώ δήθεν έρευνα επειδή δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι πρόκειται για έρευνα, αφού βασίζεται σε υποθέσεις, σε πιθανότητες. Χρησιμοποιούνται (σ.σ. στο κείμενο της έκθεσης) οι λέξεις "ενδεχομένως, πιθανόν". Μια τέτοια ορολογία δεν επιτρέπεται στη δική μας νομική πρακτική, δεν επιτρέπεται σε άλλες χώρες και ασφαλώς δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για ετυμηγορία", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Η έκθεση "μοιάζει (...) ίσως με φάρσα. Προφανώς, μπορούμε να την αποδώσουμε στο χαριτωμένο βρετανικό χιούμορ", συνέχισε ειρωνευόμενος ο Πεσκόφ αφού, όπως υπογράμμισε, το κείμενο "βασίζεται σε εμπιστευτικές πληροφορίες" από μη κατονομαζόμενες πηγές των μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Τέτοιες δήθεν έρευνες, σαν αυτήν για την οποία συζητούμε σήμερα, μπορεί να δηλητηριάσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις" της Ρωσίας με τη Βρετανία, συνέχισε.
Ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Μόσχα θα δώσει "όλες τις αναγκαίες απαντήσεις μέσω της διπλωματικής οδού".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση