GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Υπήρχε Plan X, αν μας πίεζαν να βγούμε από το ευρώ

Την ύπαρξη ενός “Plan X”, το οποίο είχε εκπονήσει η κυβέρνηση για την περίπτωση που δεχόταν πιέσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του...


Την ύπαρξη ενός “Plan X”, το οποίο είχε εκπονήσει η κυβέρνηση για την περίπτωση που δεχόταν πιέσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους για έξοδο από το ευρώ, αποκάλυψε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως, βάσει του σχεδίου αυτού, κύριο όπλο της κυβέρνησης θα ήταν η απειλή για αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων, αξίας 27 δισεκατομμυρίων ευρώ, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως αποκάλυψε, στον στενό πυρήνα “6-7 ατόμων” της διαπραγματευτικής ομάδας είχε συμφωνηθεί να διαταχθεί αναδιάρθρωση των εν λόγω ομολόγων εάν οι εταίροι προκαλούσαν το κλείσιμο των τραπεζών. Η απειλή όμως δεν έγινε πράξη, καθώς όταν ήλθε η ώρα της απόφασης ο ίδιος μειοψήφησε, όπως παραδέχτηκε, σχολιάζοντας ότι από τη στιγμή εκείνη κατάλαβε ότι “ήταν προδιαγεγραμμένη η ήττα”.

Ο ίδιος διέψευσε ότι είχε σχέδια για “διπλό νόμισμα”, επισημαίνοντας μάλιστα πως έχει χάσει πολλούς αριστερούς φίλους ακριβώς επειδή είναι φανατικός υπέρμαχος της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά επιβεβαίωσε ότι εξέταζε ένα σύστημα εξωτραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών για την αντιμετώπιση της τραπεζικής αργίας. Αρνήθηκε πάντως κατηγορηματικά ότι γινόταν χακάρισμα των φορολογικών λογαριασμών των πολιτών.

Αποκάλυψε εξάλλου ότι η κυβέρνηση είχε έρθει σε συμφωνία με την Κίνα για δανειακή στήριξη, μία συμφωνία όμως που “ανετράπη με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο” στο Πεκίνο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε ακόμα ότι ηχογράφησε όλα τα Eurogroup πλην του πρώτου, που κράτησε μάλιστα πολλή ώρα, και ο ίδιος βρέθηκε “στα όρια της σωματικής εξόντωσης”.

“Συνειδητοποίησα ότι αν πάω στο Κοινοβούλιο και μου ζητούσουν να πω τι είπα, δεν θα θυμόμουν. Ζήτησα τα πρακτικά και έμαθα ότι δεν κρατιούνταν. Ήταν ηθική μου υποχρέωση να μπορώ να απαντώ στα ερωτήματα του πρωθυπουργού, των υπουργών και της Βουλής”, δήλωσε εξηγώντας την επιλογή του να ηχογραφεί τις συνεδριάσεις. “Κατηγορήθηκα ότι παραβίασα την εμπιστευτικότητα, είμαι ο μόνος που δεν το έκανε”.

Όσο για το δημοψήφισμα, σημείωσε πως η σχετική απόφαση ελήφθη από τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις διαπραγματεύσεις κορυφής στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου, οι οποίες ναυάγησαν, και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός “ουσιαστικά αγνοώντας τις δικές μου εισηγήσεις, είχε αποδεχθεί σχεδόν όλα” όσα του είχαν ζητηθεί.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν επιφυλακτικός απέναντι στο δημοψήφισμα, καθώς έβλεπε το ενδεχόμενο “να πάμε στο δημοψήφισμα ζητώντας το 'όχι', αλλά εν τέλει να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των δανειστών”.

2 σχόλια

  1. Το ψέμα για τη δανειακή στήριξη της Κίνας...

    O κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι ενώ εκείνη την περίοδο η Αθήνα είχε έλθει σε συμφωνία με την Κίνα για δανειακή στήριξη, η συμφωνία «ανετράπη με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο» στο Πεκίνο.... Πρέπει να είναι πολύ χάπατο όποιος πιστέψει κάτι τέτοιο.

    Πρώτα-πρώτα γιατί η Κίνα να συμφωνήσει σε δανειακή στήριξη;.. Τι είχε να κερδίσει;... Αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι το κουμάντο στην Αθήνα το κάνει η Μέρκελ... Γιατί να συμφωνήσει με μια κυβέρνηση που δεν παίρνει καμιά σοβαρή απόφαση;;;;;;;;;

    Δεύτερο, δανειακή στήριξη σε τι;;;; Ο κ. Βαρουφάκης, ως συνήθως, απευθύνεται -χωρίς βέβαια να υπάρχει συγκροτημένος αντίλογος- σε ένα κοινό σαν εκείνο των ανοργασμικών κυριών του καλού κόσμου που όταν άκουγαν τον Κερένσκι να μιλά στη Δούμα ή στα σουαρέ της παλιάς Ρωσίας, λιποθυμούσαν από θαυμασμό.;;;; Ο κ. Βαρουφάκης, πολύ χαμηλότερου επιπέδου από τον παλιό Κερένσκι, απλά παπαγαλίζει παραμύθια για ανοργασμικές κυρίες.

    Καμιά ΚΙΝΑ , καμιά ΡΩΣΙΑ δεν πρόκειται να ασχοληθεί σοβαρά με την κυβέρνηση της Αθήνας, όσο γνωρίζουν πολύ καλά ότι άλλοι κάνουν ΚΟΥΜΑΝΤΟ στην Ελλάδα.... Και δεν πρόκειται ποτέ να δώσουν λεφτά στην κυβέρνηση της Αθήνας, που ξέρουν πολύ καλά ότι θα καταλήξουν στα θυλάκια του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

    Όσο είμαστε ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ , καμιά σοβαρή χώρα δεν θα συζητήσει μαζί μας εναλλακτικά προγράμματα επενδύσεων και στήριξης σε αμοιβαίο όφελος ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΠΛΑΝΙΤΗΣ .... Θα μας μεταχειριστούν σαν αυτό που είμαστε ΩΣ ΑΠΟΙΚΊΑ .... Κι ΑΝΝΝΝΝ θέλουν να κάνουν κάποια συμφωνία, θα προσπαθήσουν να την κάνουν απευθείας με τα μεγάλα αφεντικά στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον. Κι όχι με τις ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ τους στην ΑΠΟΙΚΊΑ....

    Χωρίς ΕΞΕΓΕΡΣΗ η χώρα δεν ζώσετε ούτε από γουρλομάτηδες ούτε από ΨΕΥΤΕΣ.....θα το καταλάβει αυτό ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ;;;; αν ΝΑΙ υπάρχει ελπίδα αλλιώς έχει ΛΕΠΊΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας ετοίμαζε για διπλό νόμισμα

    Κι αφού συνωμοσιολόγησε μέχρις αηδίας με μπαρούφες τύπου Plan X, o πρώην ΥΠΟΙΚ διέψευσε ότι είχε σχέδια για «διπλό νόμισμα», αλλά επιβεβαίωσε ότι εξέταζε ένα σύστημα εξωτραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών για την αντιμετώπιση της τραπεζικής αργίας. Αρνήθηκε πάντως κατηγορηματικά ότι γινόταν χακάρισμα των φορολογικών λογαριασμών των πολιτών. Μέγας ψεύτης!

    Πότε έχουμε διπλό νόμισμα;... Όταν σε μια οικονομία λειτουργούν δυό διαφορετικά μέσα και συστήματα πληρωμών, που την μεταξύ τους ισοτιμία και σχέση καθορίζει η αγορά. Τι είναι λοιπόν το σύστημα εξωτραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών, που επικαλείται ο κ. Βαρουφάκης; Ένα σύστημα διπλού μέσου πληρωμής, δηλαδή διπλού νομίσματος.... Έστω κι αν στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να είχε τη μορφή του ηλεκτρονικού κρυπτονομίσματος τύπου bitcoin, που είναι τόσο της μόδας στους κύκλους των techfreeks.

    Ηλεκτρονικό, ή μη το διπλό νόμισμα εισάγεται στην οικονομία μόνο και μόνο για ένα λόγο: την ταχύτερη υποβάθμιση, υποτίμηση των αξιών μιας οικονομίας, της εργασίας, των υποδομών και του πλούτου της. Με το διπλό νόμισμα γίνεσαι, όσο ποτέ άλλοτε, υποχείριο των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων νομίσματος. Είναι η χειρότερη μορφή χρεοκοπίας που μπορεί να υποστεί μια χώρα....

    Σαν εκείνη με το Σκριπ του 1893 (IOU) που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τον μεγαλοχρηματιστή Χάμπρο, πολιτικούς σαν τον Βαρουφάκη και το παλάτι. Κι έμεινε συνώνυμο της πιο απόλυτης χρεοκοπίας για πάνω από 50 χρόνια στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

    Αυτό συνέβη και στην Καλιφόρνια του 2009 όταν η πτωχευμένη πολιτεία εισήγαγε ως παράλληλο σύστημα πληρωμών το IOU. Μέσα σε τρεις μήνες οι τράπεζες ούτε καν δέχονταν αυτά τα IOU. Ούτε καν σε μειωμένες τιμές της ονομαστικής αξίας τους άνω του 50%. Φαντάσου μόνο τι πάθανε όσοι πληρώνονταν με αυτές τις υποσχετικές. Την εποχή εκείνη οι εργαζόμενοι της πολιτείας είχαν κυκλοφορήσει ένα πολύ δημοφιλές ανέκδοτο: Ο κυβερνήτης παριστάνει ότι μας πληρώνει, έτσι κι εμείς παριστάνουμε ότι δουλεύουμε.

    Ποιος κέρδισε από τα IOU της Καλιφόρνια; Οι τράπεζες που στην αρχή τα αντάλλασσαν με δολάρια στο 50% της ονομαστικής τους αξίας. Οι μαυραγορίτες και οι κάθε λογής κομπιναδόροι.

    Να τι ετοίμαζε ο κ. Βαρουφάκης για την Ελλάδα. Πού το ξέρουμε; Το ομολόγησε ο στενός του συνεργάτης στο υπουργείο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ όταν στις 27 Ιουλίου δήλωσε: "Σε καμία περίπτωση η ομάδα εργασίας δεν πρότεινε έξοδο της χώρας από το ευρώ ή οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης..... Οι εργασίες μας αφορούσαν την έκδοση ρευστότητας (IOU) σε ευρώ ή κινήσεις που έπρεπε να γίνουν σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθούσαν να εκδιώξουν την χώρα από το ευρώ." Το ίδιο επανέλαβε και στο Der Spiegel στις 6/8.

    Με άλλα λόγια ο κ. Βαρουφάκης ετοίμαζε την Ελλάδα για διπλό νόμισμα και μάλιστα στη χειρότερη δυνατή μορφή του, το IOU. Προς όφελος προφανώς των πιο αδίστακτων κερδοσκόπων νομίσματος σαν τον φίλο του τον Τζορτζ, όπως ο κ. Βαρουφάκης αποκαλεί τον Σόρος....

    Από το διπλό νόμισμα η Ελλάδα, που στην ουσία θα την έθετε υπό καθεστώς Grexit τύπου Σόιμπλε, γλύτωσε λόγω του δημοψηφίσματος και του απρόσμενου ΟΧΙ, που συγκέντρωσε το 62% του ελληνικού λαού. Τρόμαξαν τα αρπακτικά με την πιθανότητα κοινωνική έκρηξης στην περίπτωση επιβολής διπλού νομίσματος και ανέστειλαν τα σχέδιά τους.... Ο κ. Βαρουφάκης προχώρησε σε "ηρωική έξοδο" ως δήθεν αντιμνημονιακός, για να κρατηθεί ως πολιτική εφεδρεία του Σόρος και του Σόιμπλε....

    Χωρίς ΕΞΕΓΕΡΣΗ η χώρα δεν ζώσετε ούτε από γουρλομάτηδες ούτε από ΨΕΥΤΕΣ.....θα το καταλάβει αυτό ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ;;;; αν ΝΑΙ υπάρχει ελπίδα αλλιώς έχει ΛΕΠΊΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση