GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος σε Μητσοτάκη: Εσείς στο ΔΝΤ είπατε "yes please" - BINTEO

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη, έχει δώσει την υπόσχεση ότι θα φέρει νέα μέτρα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος...


«Η ελληνική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη, έχει δώσει την υπόσχεση ότι θα φέρει νέα μέτρα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας για το ασφαλιστικό, τόνισε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο ζήτημα το οποίο, όπως υποστήριξε, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αναδιανομή. Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ η αναδιανομή δεν ήταν ταξικό μίσος στην Ευρώπη, όπως μας κατηγορείτε. Όταν το κόμμα σας έκλεινε το μάτι σε μεγάλα συμφέροντα, ήταν ταξική αγάπη;» 

«Το ΔΝΤ και όλοι οι νεοφιλελεύθεροι μας πιέζουν να μην είναι δικαίωμα η σύνταξη αλλά να το παίρνουν όσοι δεν έχουν μεγάλο εισόδημα», προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε την επίθεση στην αντιπολίτευση, αναφέροντας: «Να κάνετε μήνυση στο ΔΝΤ ότι ποτέ δεν σας ζήτησε νέα μέτρα.  Όχι μόνο σας ζήτησε, αλλά είπατε και "yes please"».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και απευθυνόμενος ξανά στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι έχει κουραστεί σε 30 χρόνια διδασκαλίας των οικονομικών να ακούει ότι οι πλούσιοι χρειάζονται περισσότερα λεφτά. «Έχω κουραστεί, βρείτε ένα άλλο επιχείρημα κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο από το ασφαλιστικό. «Αν θέλεις έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα, θέλεις καλές δουλειές, με καλούς μισθούς - Θέλεις ελεγχόμενη αγορά εργασίας», δήλωσε, επισημαίνοντας πως το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι  το αναπτυξιακό μοντέλο.

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις περίμεναν τις επενδύσεις με τις κατεστραμμένες εργασιακές σχέσεις. Οι επενδυτές ξέρουν ότι αυτό δε συγκροτεί αναπτυξιακό μοντέλο», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης:

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό - ΒΙΝΤΕΟ

Η αναφορά του Μητσοτάκη στον Γιαννίτση και η αντίδραση του Καμμένου - ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Πρόχειρο και μη κοστολογημένο το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Αν δεν πάρουμε μέτρα το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση