GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καραδοκούν για την αποτυχία Ραχόι οι Podemos - Κυβέρνηση με τους σοσιαλιστές

Την αποτυχία του Ραχόι να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, σχηματίζοντας κυβέρνηση καραδοκούν τόσο οι Podemos του Πάμπλο Ιγκ...


Την αποτυχία του Ραχόι να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, σχηματίζοντας κυβέρνηση καραδοκούν τόσο οι Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας, όσο και οι σοσιαλιστές στην Ισπανία. Ο επικεφαλής του κόμματος Podemos δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού με τους σοσιαλιστές και άλλα αριστερά κόμματα.

Ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, συναντήθηκε σήμερα με τον βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας, ο οποίος πρόκειται τώρα να συζητήσει τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης με τον αρχηγό των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ και τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού. "Του είπα ότι είμαστε πρόθυμοι να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση αλλαγής με τους σοσιαλιστές και την Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, πρώην κομμουνιστές και οικολόγοι)", δήλωσε ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος, για τον εαυτό του, θέλει τη θέση του αντιπροέδρου της νέας κυβέρνησης,.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Ισπανών σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να σχηματισθεί μια κυβέρνηση "προοδευτικών δυνάμεων" στην Ισπανία, όταν και εφόσον ο ασκών χρέη πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι αποτύχει να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Ο Σάντσεθ επανέλαβε μετά τη συνάντησή του με τον βασιλιά Φίλιππο ότι αποτελεί υποχρέωση του Ραχόι να προσπαθήσει πρώτος να κερδίσει μια πλειοψηφία και ότι το σοσιαλιστικό κόμμα θα ψηφίσει εναντίον του, αποκλείοντας έτσι και πάλι το ενδεχόμενο να σχηματισθεί ένας γερμανικού τύπου "μεγάλος συνασπισμός".

"Θα περιμένουμε την προσπάθεια του κ. Ραχόι και, αν αποτύχει, το σοσιαλιστικό κόμμα θα κάνει αυτό που χρειάζεται να κάνει για να σχηματίσει μια κυβέρνηση αλλαγής, προοδευτική και μεταρρυθμιστική", δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση