GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τετρακίνητο υβριδικό RAV4

Κατά την διάρκεια της πρώτης δοκιμής του Toyota RAV4 Hybrid, στο Αλικάντε της Ισπανίας, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των μεσών...


Κατά την διάρκεια της πρώτης δοκιμής του Toyota RAV4 Hybrid, στο Αλικάντε της Ισπανίας, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των μεσών ενημέρωσης να οδηγήσουν και την τετρακίνητη έκδοση AWD. Το σύστημα Hybrid AWD τροφοδοτείται από έναν πρόσθετο ηλεκτρικό κινητήρα E-Four electric. Στο δρόμο το αυτοκίνητο έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά σε σχέση με την δικίνητη έκδοση. Σημαντική είναι η διαφορά στο κράτημα στις στροφές και στις επιταχύνσεις. Στη δοκιμή στην πίστα περιορισμένης δυσκολίας, το ιαπωνικό αυτοκίνητο κινήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Για πρώτη φορά σε μοντέλο Toyota στην Ευρώπη, το RAV4 Hybrid AWD εφοδιάζεται με έναν πίσω ηλεκτροκινητήρα υψηλής τάσης 50 kW που προσφέρει δυνατότητα all-wheel drive χωρίς ανάγκη για κεντρικό άξονα μετάδοσης. Λειτουργώντας ανεξάρτητα από τον εμπρός ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού συστήματος και κινώντας μόνο τους πίσω τροχούς, το E-Four ομαλά μεταβάλλει την κατάσταση του RAV4 σε all-wheel drive σε ολισθηρούς δρόμους και εκκινήσεις από στάση, μεγιστοποιώντας την πρόσφυση, την ευστάθεια και την ικανότητα ελέγχου κάτω από τις πιο απαιτητικές οδηγικές συνθήκες.
Παράγοντας ροπή μέσω της αποδοτικής χρήσης του υβριδικού συστήματος, το E-Four όχι μόνο βελτιστοποιεί τη λειτουργία all-wheel drive σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες, αλλά μειώνει και την απώλεια ενέργειας, προσφέροντας οικονομία καυσίμου καλύτερη ακόμα και από μοντέλα AWD.
Η σημαντική έξτρα πρόσφυση που προσφέρει το σύστημα E-Four ενέχει και σημαντικά χρηστικά πλεονεκτήματα με αποτέλεσμα το νέο RAV4 Hybrid AWD να έχει ικανότητα ρυμούλκησης 1.650 kg – από τις υψηλότερες μεταξύ των υβριδικών μοντέλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση