GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: "Κλοπή κατ' εξακολούθηση απ' το πρατήριο SHELL στα διόδια Αφιδνών..."

Andreas Kyrozis   Κλοπή κατ' εξακολούθηση απ' το πρατήριο SHELL στα διόδια Αφιδνών. Αναλυτική περιγραφή του φαινομένου στην κατ...

Andreas Kyrozis 
Κλοπή κατ' εξακολούθηση απ' το πρατήριο SHELL στα διόδια Αφιδνών.
Αναλυτική περιγραφή του φαινομένου στην καταγγελία που ακολουθεί:
Κύριοι,
Είναι η 3η φορά που καταγγέλλω κλοπή ποσότητας πετρελαίου κίνησης από το πρατήριό σας στις SHELL στα διόδια Αφίδνών (Αντλία 6).
Το αυτοκίνητό μου (Citroen C3 Diesel 2013) έχει χωρητικότητα δεξαμενής κατά τον κατασκευαστή 46 λίτρα. Μέχρι σήμερα έχω διανύσει 130.000km που σημαίνει ότι έχω γεμίσει το ντεπόζιτο περίπου 200 φορές. Σε κανένα πρατήριο εκτός του παραπάνω δεν έχω δει ποτέ ποσότητα πάνω από 46,5 λίτρα, ακόμη και 2 φορές που έμεινα από πετρέλαιο. Μόνο στο παραπάνω πρατήριο μου έχουν βάλει μέχρι και 52 λίτρα (σήμερα 50, χωρίς να έχει ανάψει ακόμα το λαμπάκι).
Διαπιστωμένα η κλοπή γίνεται τις μέρες που υπάρχει η προσφορά στο πετρέλαιο V-Power, όπου η κλοπή ποσοτικά ισοδυναμεί με την "προσφορά" σας (8,5% σήμερα).
Η "ελαφρά" απάντηση που έλαβα στις προηγούμενες καταγγελίες μου ότι δήθεν "ελέγξατε και είναι όλα εντάξει" αποτελλεί ψεύδος ασύστολο.
Αναμένω αυτή τη φορά μια σοβαρή απάντηση, γραπτά και με αποδείξεις σχετικά με τα ευρηματά σας καθώς κι επιστροφή 8,5% επί όλων των αγορών πετρελαίου κίνησης που έχω κάνει μέχρι σήμερα απ' το συγκεκριμένο πρατήριο (όλες οι αποδείξεις στη διάθεσή σας απ' το λογιστήριό μας)
Η παρούσα αποστέλλεται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, θα δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο.
Με αγανάκτηση,
Ανδρέας Κυρώζης
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Ενεργειακός Επιθεωρητής

3 σχόλια

  1. Η απάντηση της CORAL (Shell):
    Coral Gas Official

    Coral Gas Official Κύριε Κυρώζη,
    Οι κατηγορίες σας περί δήθεν «κατ’ εξακολούθηση κλοπής από το πρατήριο» είναι ανυπόστατες και συνιστούν συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος της εταιρείας μας, για την οποία επιφυλασσόμαστε των δικαιωμάτων μας.
    Ισχυρίζεστε ότι είναι η τρίτη φορά που καταγγέλλετε «κλοπή ποσότητας πετρελαίου κίνησης» από το συγκεκριμένο πρατήριο.
    Επισημαίνουμε ότι, παρότι πράγματι έχουν υπάρξει άλλες δύο καταγγελίες από εσάς σχετικά με το εν λόγω πρατήριο, η μία εξ αυτών δεν αφορούσε αμφισβήτηση της ποσότητας πετρελαίου κίνησης που σας είχαμε παραδώσει, αλλά αμφισβήτηση της ίδιας της συναλλαγής που πραγματοποιήσατε με χρήση πιστωτικής κάρτας. Απεδείχθη ωστόσο από τα παραστατικά που τηρούσαμε στο εν λόγω πρατήριο ότι η αμφισβήτησή σας αυτή ήταν αβάσιμη.
    Ως προς την πρώτη σας καταγγελία που έγινε τον Ιούλιο του 2014 με την οποία ισχυριζόσασταν ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου σας με περισσότερα λίτρα από αυτά που αντιστοιχούσαν στην χωρητικότητα της δεξαμενής του, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, σας είχαμε τότε εξηγήσει ότι από τα αποτελέσματα της λιτρομέτρησης που πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα πριν την επίμαχη συναλλαγή σας σε όλο το δίκτυο πρατηρίων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του συγκεκριμένου πρατηρίου, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω αντλία λειτουργούσε εντός των νομίμων προδιαγραφών και από την εκτύπωση όλων των ποσοτήτων των εφοδιασμών που έγιναν από το συγκεκριμένο ακροσωλήνιο, προέκυπτε ότι εφοδιαστήκατε πράγματι τα λίτρα που αναφέρονταν στην απόδειξη της συναλλαγής σας.
    Ως προς την παρούσα συναλλαγή σας και ενόψει του παραπόνου σας, σήμερα κιόλας πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένη κινητή μονάδα ποσοτικού ελέγχου εκτάκτως λιτρομέτρηση της συγκεκριμένης αντλίας και διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια (απόκλιση 0%). Τα αποτελέσματα της λιτρομέτρησης είναι στη διάθεσή σας.
    Η δέσμευσή μας είναι η παροχή άριστης ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες μας και για το λόγο αυτό έχουμε αναπτύξει ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου της ποιότητας και της ποσότητας των καυσίμων μας από το διυλιστήριο μέχρι και το πρατήριο.
    Επίσης έχουμε εγκαταστήσει στα πρατήριά μας ολοκληρωμένο σύστημα εισροών εκροών, κατά τα προβλεπόμενα στο νόμο και οι αντλίες μας είναι όλες λιτρομετρημένες από το Υπουργείο Εμπορίου.
    Στη διάθεσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η ανταπάντησή μου: Κύριοι,
    Μετά λύπης κι έκπληξης διαπιστώνω ότι για 3η φορά συγκαλύπτετε την κλοπή που γίνεται στο συγκεκριμένο πρατήριο, προτάσσοντας δημοσίως φθηνές δικαιολογίες και απειλές.
    «Συκοφαντία» σημαίνει «ψευδής κατηγορία που εκτοξεύεται ηθελημένα εναντίον κάποιου με σκοπό να τον βλάψει». Κατά συνέπεια πρέπει: α) να ψεύδομαι, που όμως δεν ισχύει και β) να θέλω να σας βλαψω, που δε θα είχα καμία διάθεση ούτε χρόνο, αν το πρατήριό σας δεν έκλεβε εμένα κι όλους τους πελάτες που το εμπιστεύονται.
    Όπως επίσης το οτι σας αποκαλώ «Κλέφτες» δεν είναι ύβρις, αλλά η σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας προκειμένου να εκφράσω με ορθά ελληνικά την πράξη σας.
    Και λέω «Πράξη σας» πλέον κι όχι «πράξη του πρατηρίου σας», διότι με τη συγκάλυψη που κάνετε δηλώνετε αμέσως και σαφώς τη συννενοχή σας.
    Σχετικά με τις καταγγελίες μου, απ’ ότι αποδεικνύεται απ’ τα λεγόμενά σας, κακώς έγιναν προς εσάς, διότι αφελώς νόμιζα οτι κάτι συμβαίνει εσωτερικά στο συγκεκριμένο πρατήριο και θέλησα να σας ανοίξω τα μάτια....
    Και οι 3 καταγγελίες στις οποίες αναφέρομαι αφορούν αμφισβήτηση ποσότητας πετρελαίου κίνησης V POWER και συγκεκριμένα από την αντλία Νο 6 σε μέρες που ισχύει η τιμή προσφοράς του συγκεκριμένου πετρελαίου. Πρόκειται για καταγγελίες που έγιναν τον Ιούλιο 2014 (52 λίτρα αντί 46) η πρώτη, προ μηνός η δεύτερη (50,50 λίτρα αντί 46) και στις 28/1/2016 (50,11 λίτρα αντί 46) η τρίτη και δεν αναφέρομαι σε καμία λογιστική διαφορά καμίας πιστωτικής κάρτας όπως παραπλανητικά αναφέρετε.
    Οι έλεγχοι που κάνετε, αν τους κάνετε, αποδεικνύετε με τα λεγόμενά σας οτι είναι πλαστοί, δεδομένου οτι εσείς είστε ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος. Νόμιζα αφελώς, όπως ανέφερα πιό πάνω, οτι εσείς ελέγχετε το πρατήριο, αλλά είναι πλέον βέβαιο οτι δεν το ελέγχετε, αλλά το συγκαλύπτετε.
    Τα πράγματα είναι πολύ απλά κι απειλές δε χρειάζονται:
    1. Οι ταμειακές σας αποδείξεις δεν αμφισβητούνται, προφανώς.
    2. Το αυτοκίνητό μου Citroen C3 Diesel 1,6 (2013) έχει εντελλώς συγκεκριμένη χωρητικότητα δοχείου καυσίμων.
    3. Δε μένει παρά να το θέσω στη διάθεσή σας για ογκομέτρηση σε πιστοποιημένο ελεγκτικό οργανισνμό. Κι αν έχω άδικο θα σας ζητήσω ταπεινά και δημόσια συγνώμη.
    4. Και τότε πανηγυρικά θ’αποδειχθεί οτι όλα τα υπόλοιπα πρατήρια καυσίμων (συμπεριλαμβανομένων και της Shell εκτός αυτού των Αφιδνών) διοικοικούνται από βλαμμένους που βάζουν 52 λίτρα και χρεώνουν 46!
    Αναμένω ημερομηνία για ραντεβού προκειμένου να ογκομετρηθεί η δεξαμενή πετρελαίου του αυτοκινήτου μου.
    Ανδρέας Κυρώζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Τα λίτρα που βάζουμε σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να διαφέρουν σημαντικά αν ο καιρός είναι ζεστός ή κρύος. Τους καλοκαιρινούς μήνες π.χ. όσοι ξέρουμε βάζουμε βενζίνη/πετρέλαιο νωρίς το πρωί
    2. Μήπως το αυτοκίνητό σας μύριζε και περίεργα μετά το γέμισμα με το εν λόγω diesel; Πηγαίνα και εγώ στα πρατήρια της συγκεκριμένης εταιρίας μαλιστα μας το σύστησε η εταιρία απο την οποία πήραμε το αυτοκίνητο. Μετά από 2-3 γεμίσματα το αυτοκίνητο μύριζε σαν κλουβιο αυγό. Ο νόμος αφήνει τις εταιρίες να προσθέσουν bio-diesel στο κανονικό diesel σε κάποιο ποσοστό. Αυτό όμως δεν έχει την ίδια απόδοση ανά λίτρο (το πληρώνουμε το ίδιο αλλά βγάζει λιγότερα χιλιόμετρα) και επιπλέον μυρίζει). Το αυτοκίνητο πήγε συνεργείο, όπου αφού το έλεγξαν μας εξήγησαν γιατί μύριζε...
    3. Αν έχω την υπόνοια ότι ένα πρατήριο/κατάστηκα κλπ με κλέβει δεν περιμένω να το επαναλάβει. Δεν ξαναπατάω εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση