GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο έλεος του... Snowzilla οι ανατολικές ΗΠΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ουάσινγκτον, Τενεσί, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ και Πενσυλβάνια Από χθες το βράδυ άρχισαν να π...


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ουάσινγκτον, Τενεσί, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ και Πενσυλβάνια
Από χθες το βράδυ άρχισαν να πέφτουν, στην Ουάσιγκτον οι πρώτες νιφάδες της χειμερινής χιονοθύελλας-ρεκόρ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ να θαφτεί κάτω από ένα παχύ στρώμα χιονιού, το οποίο στην αμερικανική πρωτεύουσα ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 60 ή ακόμα και τα 70 εκατοστά.
Μάλιστα, ήδη τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω δυστυχημάτων ενώ οι ζωές τουλάχιστον 80 εκατομμυρίων ανθρώπων αναμένεται να επηρεαστούν από την καταιγίδα Τζόνας, στην οποία η Washington Post έδωσε το προσωνύμιο "Snowzilla".
Σύμφωνα με το CNN, τα αεροδρόμια στην Ουάσινγκτον καθώς και σε γειτονικές Πολιτείες, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, παραμένουν κλειστά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.
Οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποιήσεις σε τουλάχιστον 20 Πολιτείες. «Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να ξεπεράσει τα 60 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές, μεταξύ αυτών τη Βαλτιμόρη και την Ουάσιγκτον», διευκρινίζουν οι επιστήμονες.
Η χιονοθύελλα υποχρέωσε τους κυβερνήτες τουλάχιστον 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι) να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στην Ουάσιγκτον οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν από το μεσημέρι, έπειτα από απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν οι αρχές σε σε άλλες πολιτείες όπως το Κεντάκι.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο συνέστησε στους πολίτες να μην χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας και να εξέρχονται από τα σπίτια του όσο το δυνατόν λιγότερο.
Το ύψος του χιονιού στην αμερικανική μεγαλούπολη αναμένεται να φθάσει μεταξύ 30 και 45 εκατοστών, ενώ θα υπάρξουν θυελλώδεις άνεμοι και πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές.
«Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι απόλυτα προετοιμασμένη» διαβεβαίωσε ο Μπλάζιο και προσέθεσε ότι βρίσκονται επί ποδός 2.300 υπάλληλοι, 1.650 εκχιονιστικά μηχανήματα, 579 οχήματα που ρίχνουν αλάτι και οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους από 300.000 τόνους αλατιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση