GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To αρχαιότερο θέατρο της Φλωρεντίας μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης

Το παλαιότερο θέατρο της Φλωρεντίας, το Teatro Niccolini, άνοιξε και πάλι τις πύλες του μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης και κάθε είδους...


Το παλαιότερο θέατρο της Φλωρεντίας, το Teatro Niccolini, άνοιξε και πάλι τις πύλες του μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης και κάθε είδους χρήσης. Αυτή τη φορά για να φιλοξενήσει μια πολύ διαφορετική «παράσταση». Μια θεατρική επίδειξη μόδας του νεαρού ντιζάινερ Μάρκο ντε Βιτσέντζο, στη διάρκεια της 89ης έκθεσης ανδρικών ενδυμάτων Pitti Uomo, όπου κυριάρχησε το χρώμα και το φως.
Φωταγωγημένη και η Πόντε Βέκιο, η μεσαιωνική γέφυρα πάνω τον ποταμό Άρνο, σκόρπιζε φως μέσα στη νύχτα στα κτίρια, στα νερά του ποταμού και στον ουρανό, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Ο νέος φωτισμός της γέφυρας ήταν χορηγία, προ διετίας, του οίκου μόδας Στέφανο Ρίτσι για τα 60 χρόνια του κέντρου ιταλικής μόδας της Φλωρεντίας.
Ο γεννημένος στη Σικελία Μάρκο ντε Βιτσέντζο, ο οποίος επιλέχθηκε ως “special guest” για να παρουσιάσει τη γυναικεία συλλογή του, παρουσίασε το σόου με τίτλο «In-Lusionem». Ο πρωτοποριακός ντε Βιτσέντζο ( http://www.marcodevincenzo.com/), συνεργάστηκε με τον γλύπτη και σχεδιαστή φωτισμών, Φλωρεντίνο καλλιτέχνη, Πατρίτσιο Τραβάλι (http://www.travagli.it/) και μετέτρεψαν το Teatro Niccolini σε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, παρόντος του κοινού.
Το θέατρο, το οποίο ανεγέρθηκε το 1652, μετατράπηκε σε μια εγκατάσταση ψευδαισθήσεων και ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων. Καθρέφτες, μεταλλικές επιφάνειες, αντανακλάσεις παντού, κούκλες βιτρίνας σε γυάλινες προθήκες, γυαλί και καθρέφτες ακόμα και στην οροφή όπου οι θεατές έβλεπαν τον πολλαπλασιασμό του κλώνου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση