GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Ποινές φυλάκισης σε 13 άτομα για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη καταδίκασε χθες σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης 3 ως 8 ετών 13 πρόσωπα που κατηγορούνταν πως ανήκαν σε έναν πυρ...


Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη καταδίκασε χθες σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης 3 ως 8 ετών 13 πρόσωπα που κατηγορούνταν πως ανήκαν σε έναν πυρήνα που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ άλλα τρία πρόσωπα αθωώθηκαν, ανέφερε δικαστική πηγή.

Ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, ένα δεύτερο πρόσωπο σε φυλάκιση πέντε ετών και 11 ακόμη σε ποινές φυλάκισης τριών ετών, καθώς όλοι κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε έναν πυρήνα που συνδέεται με το ΙΚ, ανέφερε αξιωματούχος του δικαστηρίου της Ζακαζίκ (Δέλτα του Νείλου), όπου δικάστηκαν.

Τρεις άλλοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση αθωώθηκαν, ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι καταδικασθέντες μπορούν να ασκήσουν έφεση.

Δεκάδες επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς και έφοδοι ενόπλων την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει το ΙΚ έχουν διαπραχθεί στην Αίγυπτο με στόχο κυρίως αστυνομικούς και στρατιωτικούς αφότου ο σημερινός πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο τότε αρχηγός του πανίσχυρου στρατού, είχε ανατρέψει και διατάξει να τεθεί υπό κράτηση ο ισλαμιστής προκάτοχός του Μοχάμεντ Μόρσι, την 3η Ιουλίου 2013.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο 12 πρόσωπα είχαν καταδικαστεί σε θάνατο διότι κρίθηκαν ένοχα για τον σχεδιασμό επιθέσεων για λογαριασμό του ΙΚ.

Η Αίγυπτος παραδέχθηκε για πρώτη φορά χθες, τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία, ότι το αεροσκάφος που μετέφερε κυρίως Ρώσους τουρίστες και συνετρίβη στο Σινά με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο και οι 224 επιβαίνοντες σε αυτό υπέστη πράγματι επίθεση, την ευθύνη για την οποία έχει ήδη αναλάβει το ΙΚ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση