GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όσκαρ 2016: O Έλληνας που πήρε το χρυσό αγαλματίδιο

Στην 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους απονεμήθηκε στην ταινία «Stutterer». Στη δημιο...


Στην 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους απονεμήθηκε στην ταινία «Stutterer».
Στη δημιουργική ομάδα της ταινίας συγκαταλέγεται και ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης, φωτογράφος και διευθυντής φωτογραφίας Michael Paleodimos, ο οποίος έφυγε από την Ελλάδα αναζητώντας την τύχη του στο επάγγελμα που αγαπούσε.
Ο Paleodimos ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και αυτή την περίοδο ολοκληρώνει δύο ακόμα ταινίες μικρού μήκους.
Λίγα λόγια για το «Stutterer»
Αφηγείται την ιστορία ενός νέου, μοναχικού αλλά πνευματώδη τυπογράφου με έντονο πρόβλημα στην ομιλία του αλλά με μια αρκετά εύγλωττη εσωτερική φωνή, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τον χειρότερο φόβο του. Nα συναντήσει από κοντά την κοπέλα με την οποία φλερτάρει εδώ και καιρό μέσω ίντερνετ, η οποία όμως λόγω της φύσης της επικοινωνίας τους δεν ξέρει για το τραύλισμά του.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό People, μίλησε για το πώς προέκυψε η ιδέα της ταινίας.
"Από την αρχή που ξεκίνησα να εξερευνώ την κινούμενη εικόνα, ήθελα πάντα να μεταβώ στο χώρο του σινεμά. Όταν έφυγα από την Pulse Films (εταιρεία παραγωγής στο Λονδίνο), ξεκίνησα μια δική μου εταιρεία. Αποφάσισα να νοικιάσω ένα χώρο σε ένα στούντιο στο Daslton του ανατολικού Λονδίνου ως γραφείο κι έτσι γνώρισα το σεναριογράφο Benjamin Cleary, ο οποίος είχε μόλις τελειώσει το London Film School. Μου έδειξε μερικά σενάρια και μετά από πολλές κουβέντες καταλήξαμε στο STUTTERER. Το STUTTERER ξεκίνησε ως μια ταινία που θέλαμε να κάνουμε απλά για εμάς, με τους δικούς μας κάνονες. Βάλαμε όλοι μαζί 5.000 λίρες. Ήταν μια πραγματικά indie ταινία, που απαίτησε πολλές ώρες δουλειάς και πολλές χάρες από φίλους και γνωστούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση