GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

24ωρος αποκλεισμός στα Τέμπη από τους αγρότες - Δείτε όλα τα μπλόκα

Σε 24ωρο μπλακ-άουτ προχωρούν σήμερα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους έναντι της κυβέρνησης. Κλε...


Σε 24ωρο μπλακ-άουτ προχωρούν σήμερα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους έναντι της κυβέρνησης. Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα τα τελωνεία στην Εξοχή, στους Ευζώνους, την Κρυσταλλοπηγή, τη Νίκη, τον Προμαχώνα, το Ορμένιο, τις Καστανιές και τους Κήπους.
Από σήμερα το μεσημέρι στις 12 και για 24 ώρες θα κλείσουν οι εθνικές οδοί και οι παράδρομοι σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ προκαλώντας συγκοινωνιακό «έμφραγμα», ενώ κλειστά θα παραμείνουν για μια ημέρα και τα τελωνεία στα σύνορα.
Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες, σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, η κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή σήμερα από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.
Παράλληλα, οι αγρότες επεξεργάζονται και σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, για την διαμόρφωση των οποίων έχουν ζητήσει την γνώμη εργατολόγων και φοροτεχνικών τις οποίες δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσουν αύριο.
Δείτε αναλυτικά τα μπλόκα
Οι αγρότες θα αποκλείσουν τις εθνικές οδούς σε Κερδύλια, Χρυσούπολη, Νησέλι, Κατερίνη, Τέμπη, Νίκαια, Βοιωτία, Ισθμό Κορίνθου, Κρυσταλλοπηγή και στον κόμβο του Μπράλου.
Στο Κάστρο Βοιωτίας ο δρόμος θα μείνει κλειστός από τις 8 το πρωί έως τις 17:00, αλλά θα είναι ανοιχτοί οι παράδρομοι.
Στον Ισθμό της Κορίνθου τα μπλόκα και της νέας και της παλαιάς εθνικής οδού, όπως και των παραδρόμων θα είναι 24ωρα, αποκλείοντας πλήρως την πρόσβαση από και προς την Πελοπόννησο.
Στο Αίγιο ο δρόμος κλείνει καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:00 ενώ τις ίδιες ώρες αποκλείεται η εθνική οδός και στο ύψος του Πύργου.
Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου ο εθνικός δρόμος στο ύψος του Κεφαλόβρυσου θα παραμείνει κλειστός έως τις 12 το μεσημέρι.
Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκινά και σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι και στόχος είναι να «ανοίξει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, επικεφαλής του συντονιστικού.
Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00, ενώ η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.
Στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00 το μεσημέρι και 19.00-21.00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17.30-20.30 το βράδυ.
Το πρόγραμμα κλεισίματος στα υπόλοιπα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 13.00-15.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, Νεάπολης Τσοτυλίου (24ωρο από τις 12 το μεσημέρι), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά (24ωρο από τις 12 τον μεσημέρι), Αγία Κυριακή (13.00-16.00) και Δεσκάτη (13.00-15.00), ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00. Στο Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, που έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην γέφυρα Αλεξιάδη (Νότια πλευρά Κατερίνης) θα γίνει 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι σήμερα. Στη Σερβικιά γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο κόμβος θα παραμείνει κλειστός από τις 10.30 το πρωί και για ένα δωδεκάωρο
Αποκλεισμοί και των τελωνείων
Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα τα τελωνεία στην Εξοχή, στους Ευζώνους, την Κρυσταλλοπηγή, τη Νίκη, τον Προμαχώνα, το Ορμένιο, τις Καστανιέςκαι τους Κήπους.
«Ούρα 25 χλμ. από νταλίκες και φορτηγά στον Προμαχώνα»
Κλειστό παραμένει για έκτη ημέρα σήμερα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» πλέον τα 25 χλμ», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική.
*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάτε επίσης:
Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισαν το τελωνείο του Προμαχώνα
24ωρος αποκλεισμός στα Τέμπη από τους αγρότες – Κλείνουν τα σύνορα

1 σχόλιο

  1. Ρε μάγκες να κάνω μια ερώτηση;;; ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΕΊΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ; Ο ΒΟΡΙΔΗΣ; Ο ΜΗΣΤΟΚΑΤΗΣ; ΧΑΜΈΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΚΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΟΝ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΈΛΕΓΑΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΔΡΌΜΟΙ , ΛΙΜΆΝΙΑ , ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΆ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ.....

    ΚΑΙ ΈΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΓΑΜΟΎΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΞΎΛΟ;....ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΌΤΑΝ ΑΠΕΡΓΟΎΣΑΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΈΚΑΝΑΝ ΕΠΊΘΕΣΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΉΤΗ;..ΝΑ ΞΈΡΟΥΝ ΌΤΙ ΤΑ ΚΡΟΥΤΑΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΑΝΙΚΆ ΣΤΟ ΓΑΜΏ.....ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΊ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΜΑΖΕΜΑ ...ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΘΑ ΤΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΥΤΆ;;; ΠΡΙΤΣ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση