GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από πού θα βγουν τα 3 δισεκ. που θα πάρει η Τουρκία για το προσφυγικό

Αν και μέχρι τώρα η Επιτροπή δηλώνει δυσαρεστημένη από την στάση της Άγκυρας απέναντι στην προσφυγική κρίση, τελικά οι 28 χώρες της ΕΕ ...


Αν και μέχρι τώρα η Επιτροπή δηλώνει δυσαρεστημένη από την στάση της Άγκυρας απέναντι στην προσφυγική κρίση, τελικά οι 28 χώρες της ΕΕ ενέκριναν χθες την παροχή της οικονομικής βοήθειας - ανταλλάγματος των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Άγκυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, στα πλαίσια του σχεδίου που είχε εγκριθεί αρχικά τον Νοέμβριο.
"Η Τουρκία φιλοξενεί τώρα μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προσφύγων στον κόσμο και έχει δεσμευτεί να μειώσει σημαντικά τους αριθμούς των μεταναστών που περνούν στην ΕΕ", δήλωσε μετά την έγκριση της πρότασης ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν. 
- Το 1 δισεκατομμύριο θα προέλθει από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Πρόκειται για το διπλάσιο ποσό από αυτό που σχεδιαζόταν αρχικά να δώσει βάσει της συμφωνίας του Νοεμβρίου.
- Τα υπόλοιπα θα δοθούν από τις 28 χώρες μέλη, με τη Γερμανία να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή, με 427,5 εκατομμύρια ευρώ το 2016.
- Η Βρετανία ακολουθεί με την παροχή φέτος 327,6 εκατομμυρίων ευρώ, η Γαλλία με 309,2 εκατομμύρια ευρώ, η Ιταλία με 224,9 εκατομμύρια και η Ισπανία με 152,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
"Η Βοήθεια για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία θα παρασχεθεί απευθείας στους πρόσφυγες, για την παροχή παιδείας, υγειονομικών υπηρεσιών και τροφίμων. Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους και η προσφορά μιας θετικής προοπτικής θα επιτρέψει στους πρόσφυγες να παραμείνουν πιο κοντά στα σπίτια τους", είπε ο Χαν.
Βάσει της διμερούς συμφωνίας του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της Τουρκίας δεσμεύτηκε να μειώσει τη ροή των προσφύγων και των μεταναστών προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια. Η ΕΕ ευελπιστεί πως η συμφωνία αυτή θα συμβάλει να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στα κράτη μέλη της, καθώς πέρυσι έφθασαν στην Ευρώπη πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, για να σωθούν από τους πολέμους και την ανέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση