GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σομαλία: Τουλάχιστον 40 νεκροί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που διέπραξαν καμικάζι στη νοτιοκεντρική Σομα...


Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που διέπραξαν καμικάζι στη νοτιοκεντρική Σομαλία χθες Κυριακή, μετέδωσαν ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οι επιθέσεις διαπράχθηκαν στην πόλη Μπαϊντόα, 245 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Η μία από τις επιθέσεις είχε στόχο ένα εστιατόριο και διαπράχθηκε από έναν βομβιστή-καμικάζι, ενώ η δεύτερη έγινε με τη χρήση ενός οχήματος παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών που ο οδηγός του ανατίναξε κοντά σε ένα φαρμακείο.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στοχοθέτησε «κυβερνητικούς αξιωματούχους και δυνάμεις» των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Σέιχ Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Άμπντι Οσμάν, τα περισσότερα θύματα ήταν άμαχη.

Την Παρασκευή η αλ Σαμπάμπ είχε διαπράξει άλλη μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο την οποία ακολούθησαν σφοδρά πυρά στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με τον απολογισμό των σομαλικών αρχών να κάνει λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Σομαλία, μάχεται για την ανατροπή της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση