GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρηματιστήριο: "Σώθηκαν" οι 440 μονάδες μετά τις θετικές δηλώσεις

Περιορίστηκαν οι απώλειες, που ξεπερνούσαν αρχικά το 6%, στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο των δ...


Περιορίστηκαν οι απώλειες, που ξεπερνούσαν αρχικά το 6%, στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο των δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Eurogroup που αξιολογήθηκαν θετικά από την αγορά, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup ότι δεν ισχύουν οι φήμες εκτροχιασμού των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, αλλά και οι δηλώσεις Σόιμπλε ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να μείνει σε τροχιά, βοήθησαν την αγορά να βγάλει κάποιες άμυνες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 440,88 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,89%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,046 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 273.277.413 τεμάχια.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,02%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,89%) και των Πρώτων Υλών (+0,75%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Κατασκευών (-5,31%), των Τραπεζών (-4,85%) και της Υγείας (-4,65%).

Ανοδικά κινήθηκαν 31 μετοχές, 81 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση