GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρέθηκε άγνωστος πίνακας του Ιερώνυμου Μπος, 500 χρόνια από τον θάνατό του

Φέτος συμπληρώνονται 500 χρόνια από τον θάνατο του Ιερώνυμου Μπος (9 Αυγούστου 1516), του σημαντικού Ολλανδού ζωγράφου που έζησε τον με...


Φέτος συμπληρώνονται 500 χρόνια από τον θάνατο του Ιερώνυμου Μπος (9 Αυγούστου 1516), του σημαντικού Ολλανδού ζωγράφου που έζησε τον μεσαίωνα, με θεματολογία σχεδόν εξολοκλήρου θρησκευτικού περιεχομένου (αν και με "αλλοπρόσαλλη" για την εποχή τεχνική).
Εν όψει λοιπόν της επετείου, ο κόσμος της Τέχνης έμεινε άφωνος όταν ένας νέος, άγνωστος πίνακας του Μπος ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε ένα μουσείο στο Κάνσας των ΗΠΑ. 
Πρόκειται για τον "Πειρασμό του Αγίου Αντωνίου", ο οποίος βρισκόταν κλεισμένος από το 1930 στην αποθήκη του Nelson-Atkins Museum of Art , επειδή θεωρούταν έργο κάποιου μαθητευόμενου του Μπος. Όμως, μετά από 5 χρόνια ερευνών, μια διεθνής ομάδα ειδικών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πίνακας είναι αυθεντικός. 
Χρονολογείται γύρω στο 1500 to 1510 και δείχνει τον Άγιο να συγκεντρώνει νερό σε μια κανάτα . Ο πίνακας που βρέθηκε ήταν πιθανώς μέρος ενός μεγαλύτερου πάνελ, ενδεχομένως, ενός τρίπτυχου.
"Τα μικρά τέρατα στον πίνακα είναι χαρακτηριστικά του Μπος″ είπαν οι ερευνητές , αναφερόμενοι σε ένα τέρας με κεφάλι αλεπούς , και ένα ψάρι να πηδάει έξω από το νερό .Ένα λουκάνικο που φαίνεται να επιπλέει στο ποτάμι, πιθανότατα ο "πειρασμός" , είναι επίσης επαναλαμβανόμενο μοτίβο στα έργα του ζωγράφου.





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση