GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νοβότνι: Θα ήταν λάθος μήνυμα η κατάργηση του νομίσματος των 500 ευρώ

Κατηγορηματικά εναντίον της θέσπισης ενός ορίου για πληρωμές σε μετρητά κατά τις χρηματικές συναλλαγές, όπως επίσης και εναντίον της κ...


Κατηγορηματικά εναντίον της θέσπισης ενός ορίου για πληρωμές σε μετρητά κατά τις χρηματικές συναλλαγές, όπως επίσης και εναντίον της κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, τάσσεται ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζας Έβαλντ Νοβότνι, όπως τόνισε ο ίδιος σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Μπορεί το θέμα να μην εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, ωστόσο στο πνεύμα της γενικής οικοδόμησης εμπιστοσύνης, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος για τέτοια ανώτερα όρια, ανέφερε ο Νοβότνι, σχολιάζοντας προφανώς προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την απαγόρευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο των πληρωμών με μετρητά για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε στις σημερινές δηλώσεις του ο Νοβότνι, έπειτα από τις συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο ίδιος πιστεύει πως αυτή τη στιγμή θα πρέπει να αποφευχθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να μειώσει την εμπιστοσύνη στην ύπαρξη μετρητών. Πρόσθεσε δε πως και στην Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα επικρατεί ενιαία στάση εναντίον της κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, καθώς όπως επεσήμανε κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ψυχολογικά ένα λάθος μήνυμα και θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως το τέλος της διάθεσης μετρητών.

"Εμείς, ως νομισματική τράπεζα, δηλώνουμε πως το μετρητό χρήμα είναι κεντρικό και αναπόσπαστο μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος", τόνισε χαρακτηριστικά στην δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο ΄Εβαλντ Νοβότνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση