GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίπαλες συμμορίες έκαναν εξέγερση σε φυλακή με πάνω από 50 νεκρούς

Περισσότεροι από 52 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και τουλάχιστον 12 είναι τραυματίες σε μια πολύ αιματηρή εξέγερση που ξέσπασε σε φυλακή του...


Περισσότεροι από 52 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και τουλάχιστον 12 είναι τραυματίες σε μια πολύ αιματηρή εξέγερση που ξέσπασε σε φυλακή του Μοντερέι στο βορειοανατολικό Μεξικό. Η εξέγερση σημειώνεται μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στη χώρα.
"Είμαστε αντιμέτωποι με μια τραγωδία", δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Νουέβο Λεόν, ο Χάιμε Ροντρίγκες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Οι ταραχές οφείλονται σε σύγκρουση μεταξύ αντιπάλων συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών. Πρόκειται για τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές του Μεξικό.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε δύο πτέρυγες της φυλακής Τόπο Τσίκο, μεταξύ μιας ομάδας του καρτέλ των Σέτας και μιας άλλης συμμορίας, είπε ο Ροντρίγκες. "Κατά τη διάρκεια των ταραχών, πολλοί κρατούμενοι πυρπόλησαν την αποθήκη τροφίμων και τα κελιά τους", συνέχισε ο κυβερνήτης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς σκοτώθηκαν οι κρατούμενοι. Ο Ροντρίγκες είπε ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.
Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο σχεδόν δέκα ώρες αργότερα. Κανένας κρατούμενος δεν δραπέτευσε μολονότι ανήσυχοι συγγενείς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή κατάφεραν να ανοίξουν τις πύλες και, όπως έδειξαν τα τοπικά κανάλια, εκτόξευαν πέτρες και ξύλα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.
"Θέλω να ξέρω αν η κόρη μου είναι καλά. Βρίσκεται στο αναρρωτήριο. Υπάρχουν παιδιά εκεί", είπε μια γυναίκα, ενώ άλλοι συγγενείς φώναζαν και έβριζαν.
Στις πτέρυγες όπου φιλοξενούνται οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι κρατούμενοι δεν σημειώθηκαν επεισόδια, είπε ο κυβερνήτης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν γυναίκες ή παιδιά μεταξύ των θυμάτων.
Το 2014, μια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μεξικό ανέφερε ότι στη φυλακή αυτή φιλοξενούνται 25% περισσότεροι κρατούμενοι απ' όσους προβλέπονται με βάση τη χωρητικότητά της. Το 2012 τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια άλλη φυλακή της Πολιτείας Νουέβο Λεόν όταν μέλη του καρτέλ των Σέτας, σε συνεργασία με κάποιους φύλακες, επιχείρησαν να δραπετεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση