GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόκκινος συναγερμός μέχρι τον Απρίλιο για τη γρίπη - Ήδη 50 νεκροί

Σοβαρότατη έξαρση της γρίπης καταγράφεται φέτος καθώς ο ιός εμφανίζεται πιο ανθεκτικός παρά ποτέ στοιχίζοντας ανθρώπινες ζωές. Ήδη 51 ά...


Σοβαρότατη έξαρση της γρίπης καταγράφεται φέτος καθώς ο ιός εμφανίζεται πιο ανθεκτικός παρά ποτέ στοιχίζοντας ανθρώπινες ζωές. Ήδη 51 άνθρωποι είναι νεκροί ενώ 144 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με τους γιατρούς να εκφράζουν φόβους ότι κάποιοι από αυτούς θα καταλήξουν.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, ειδικά αν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο, με αποτέλεσμα αρκετοί να νοσηλεύονται καθημερινώς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ορισμένοι εκ των οποίων καταλήγουν.
Οι γιατροί καλούν όσους δεν έχουν νοσήσει να εμβολιαστούν καθώς και ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι επικίνδυνοι μήνες και δεν αναμένεται κάμψη του φαινομένου πριν τα μέσα Απριλίου.
Όσοι νοσούν ή νοσήσουν από γρίπη πριν προλάβουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να απευθύνονται αμέσως στο γιατρό τους προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία (Tamiflu, Relenza).

Ποια μέτρα θα πρέπει να λαμβάνονται ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο επιμόλυνσης με τον ιό της γρίπης:

- Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος.
Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν σύμπτωμα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
- Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης. Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από τη γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές. Λόγω της κυκλοφορίας του πανδημικού στελέχους οι γιατροί καλούνται να είναι ευαισθητοποιημένοι για την έγκαιρη χορήγηση θεραπείας.
- Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση