GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5 τύποι (επικίνδυνων) συνεργατών και πως θα τους αντιμετωπίσετε

Κάθε πρωί σηκώνεσαι ντύνεσαι άψογα, απολαμβάνεις τον πρώτο καφέ της ημέρας σου και φεύγεις σφαίρα για την δουλειά σου. Και εκεί λοιπό...


Κάθε πρωί σηκώνεσαι ντύνεσαι άψογα, απολαμβάνεις τον πρώτο καφέ της ημέρας σου και φεύγεις σφαίρα για την δουλειά σου.

Και εκεί λοιπόν ξεκινούν τα ζόρια. Νομίζεις ότι καθημερινά μπαίνεις στο «κλουβί με τις τρελές» και όχι στο γραφείο σου.

Σου έχουμε όμως τη λύση για να απολαμβάνεις την κάθε μέρα στην δουλειά σου!

1. Η Bitch

Βαθμός επικινδυνότητας: Σε κλίμακα από το 1 έως το 10 η «σκύλα» του γραφείου έχει το 10 το καλό. Συνήθως όμως αποτελεί απειλή για τα νεύρα και την αυτοπεποίθηση σου και όχι για την θέση σου στην δουλειά.

Εργασιακός Κίνδυνος Νούμερο 1: Το μεσαίο όνομα της είναι «Κρουέλα» και συγκεκριμένα αυτή η συνάδελφος έχει το όνομα και την χάρη. Το χαρακτηριστικό της είναι ο παραλογισμός και η απροθυμία της να σε βοηθήσει ακόμα και αν έχεις μόλις 2 μέρες στην δουλειά. Ακόμη και το παραμικρό λάθος να κάνεις μπορεί να επιφέρει πολύωρο κήρυγμα για την ανικανότητα σου. Και βέβαια μην ξεχνάς ότι θα πει και την γνωστή φράση «όλα μόνη μου πρέπει να τα κάνω;».

Πώς να την αντιμετωπίσεις: Τουλάχιστον είναι ευθύς και ειλικρινής στην συμπεριφορά και στις προθέσεις της και ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Δίνε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στο κομμάτι της δουλείας σου που έχει να κάνει με εκείνη. Τσέκαρε και διπλοτσέκαρε τα πάντα. Μην της κάνεις ποτέ την έξυπνη γιατί αγριεύεις ακόμα περισσότερο το «θηρίο» και που και που άσε να περάσουν ανώδυνα λαθάκια. Κυρίως μην της δίνεις δικαίωμα να σε κράζει, αλλά να της αφήσεις περιθώρια να νομίζει έστω ότι σου μαθαίνει πράγματα.

2. Η χαζοβιόλα

Βαθμός επικινδυνότητας: Ένα 6 και πολύ είναι.

Εργασιακός Κίνδυνος Νούμερο 2: Δεν αποτελεί απειλή αλλά είναι εξίσου επικίνδυνη κυρίως για το IQσου, την ψυχική σου υγεία και το φόρτο εργασίας που πέφτει όλο πάνω σου. Μπορεί να σε τρελάνει με άπειρες ερωτήσεις τύπου πως ανοίγουν τα e-mail, ποιος είναι ο κωδικός ή ποιο εσωτερικό νούμερο έχει στην εταιρεία. Όταν όμως τελικά για κάθε εκατό πράγμα που κάνεις εσύ, αυτή κάνει το μισό και φεύγει συνάμενη-κουνάμενη κατά τις 5 μ.μ ενώ εσύ λιώνεις μέχρι τις 9 έχει και υπομονή τα όρια της.

Πώς να την αντιμετωπίσεις: το κορίτσι γενικά «δεν το' χει» και όταν εσύ την «στολίζεις» επειδή κάνεις μία πολύ σημαντική δουλειά εκείνη την ώρα στο γραφείο σου ενώ εκείνη το μόνο που θέλει οπωσδήποτε είναι το τηλέφωνο της μανικιουρίστας σου δεν καταλαβαίνει τι στραβό έχει κάνει και εξακολουθεί να κάθεται ανέμελη και να παίζει πασιέντζες και φυσικά ούτε λόγος για δουλειά. Οπότε το μόνο που έχεις εσύ να κάνεις είναι να πάτε για έναν καφέ και να της εξηγήσεις ότι στο γραφείο θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένη και ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα να ανταλλάσσεται τηλέφωνα αισθητικών αρκεί να μην είναι την ώρα που εσύ πήζεις στην δουλειά.

3. Η Αδίστακτη

Βαθμός επικινδυνότητας: Μπορούμε άνετα να της βάλουμε ένα 10 ή καλύτερα 20.

Εργασιακός Κίνδυνος Νούμερο 3: Αυτή η γυναίκα δεν έχει το Θεό της, ιερό και όσιο και θα έκανε τα πάντα προκειμένου να γίνει «βεζίρης στην θέση του βεζίρη». Ας πούμε αν μία προϊστάμενη της εταιρείας λείψει λόγο ίωσης στο μυαλό της μεταφράζεται ως μία θέση που ανοίγει και προσπαθεί να δείξει καλύτερη ώστε να την εξασφαλίσει πριν γυρίσει η προϊστάμενη στην θέση της. Είναι ακόμα εκείνη που θα κάνετε μαζί ένα projectκαι θα υποβαθμίσει τις δικές σου ιδέες και ίσως να τις κάνει δικές της αν είναι πολύ καλές.

Πώς να την αντιμετωπίσεις: Ποτέ μην συζητάς μαζί της για το τι δουλεύεις και πως. Αν είναι να συνεργαστείτε σε κάτι επιδίωξε να μην είστε μόνες σας στην ομάδα για να έχεις υποστήριξη και (μάρτυρες αχρείαστοι να είναι) φυσικά ποτέ μην παραδεχτείς σε κανέναν ότι δεν μπορείς να δουλέψεις μαζί της. Αυτή θα βγει λάδι ενώ εσύ θα φανείς ότι δεν είσαι συνεργάσιμη και ότι δεν επηρεάζεσαι από τα συναισθήματα σου. Τέλος βάλε κωδικό στον υπολογιστή σου και κράτα κοντά το κινητό σου γιατί η αδίστακτη συνάδελφος καραδοκεί έξω από την πόρτα του γραφείου σου.

4. Η διπρόσωπη

Βαθμός επικινδυνότητας: Ένα 9 χαλαρό το οποίο μπορεί να γίνει και 1 αν την πάρεις νωρίς χαμπάρι.

Εργασιακός Κίνδυνος Νούμερο 4: Αυτή η γυναίκα ποτέ δεν θα δεν θα παραλείψει να σου αναφέρει ότι η Μαρία του πρώτου ορόφου είπε για εσένα ότι πάχυνες, η Όλγα του λογιστηρίου σε θάβει συστηματικά και η Γιάννα του management ότι διαλέγεις απαίσια ρούχα. Γενικότερα ανακατεύει όλη την εταιρεία με άπειρα ψέματα καθημερινά.

Πώς να την αντιμετωπίσεις: Ακόμη και να έχεις φτάσει στα όρια σου και θες να της ρίξεις χλωρίνη στο καφέ της πίστεψε με δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Αν όμως όντως την έχεις πάρει χαμπάρι για αυτό που κάνει άνετα μπορείς να της κάνεις πόλεμο νεύρων. Πως; Θα της λες για όλους τα καλύτερα λόγια. Ακόμα και αν ο προϊστάμενος σου σε είχε κάνει σκουπίδι να της αναφέρεις ότι είχε απόλυτο δίκιο που μου φέρθηκε έτσι. Θέλει φοβερή αυτοσυγκράτηση όταν είσαι έξαλλη μαζί της αλλά με αυτή την στρατηγική θα την τρελάνεις πρώτη εσύ.

5. Η Κουτσομπόλα

Βαθμός επικινδυνότητας: Ένα δωδεκάρι στα 10 το κερδίζει με το σπαθί της ή καλύτερα με το στόμα που δεν το κλείνει ποτέ της.

Εργασιακός Κίνδυνος Νούμερο 5: Δεν είναι κακιά η κακοπροαίρετη αλλά θέλει να ξέρει τα πάντα. Καλό είναι να μην την συναντήσεις στους διαδρόμους γιατί αν σου πιάσει την συζήτηση δεν θα τελειώσει ποτέ. Είναι η Μάτα Χάρι του γραφείου μπορεί να είναι συγκεντρωμένη στην δουλεία της αλλά το ίδιο συγκεντρωμένη θα είναι και στο καθημερινό κους-κους!

Πώς να την αντιμετωπίσεις: Σε τέτοιες περιπτώσεις η σιωπή είναι χρυσός. Μην της ανοίξεις συζήτηση για τον σύντροφό σου, την οικογένεια σου ή την δουλεία σου δεν είναι αυτή η γυναίκα φίλη σου και φυσικά ποτέ δεν θα σε ρωτήσει κάτι από απλό ανθρώπινο ενδιαφέρον. Οπότε καλό είναι σε μία τέτοια κατάσταση να «ράψεις» το στόμα σου και μην κάνεις προσωπικά τηλεφωνήματα όταν ακούει και εκείνη. Γενικά εφάρμοσε την φράση «από μακριά και αγαπημένες».

Ναι μπορεί να σε κάνει μία δουλειά χαρούμενη αλλά ίσως μετά από αυτό το άρθρο να μην πέσεις στις παγίδες που μπορεί να σου έχουν στήσει οι συνάδελφοί σου. Και έτσι θα πηγαίνεις χαρούμενη και ευδιάθετη καθημερινά στο γραφείο σου!

Γράφει η Γιάννα Σαλή για το k-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση