GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυλαία της 66ης Μπερλινάλε με την ταινία "Hail Caesar" των αδελφών Κοέν

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας των αδελφών Κοέν «Hail Caesar», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 66oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογ...


Με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας των αδελφών Κοέν «Hail Caesar», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 66oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου. Στο πρόγραμμα του, φιλοξενούνται μερικές από τις πιο αναμενόμενες δημιουργίες της νέας κινηματογραφικής σεζόν.
Τρία χρόνια μετά το συγκινητικό «Inside Llewyn Davis», τα τρομερά αδέρφια της κινηματογραφικής βιομηχανίας, οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Ίθαν και Τζόελ Κοέν, επιστρέφουν με τη νέα τους δημιουργία «Hail, Caesar!». Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Κλούνι, Ρέιφ Φάινς, Τζος Μπρόλιν, Τίλντα Σουίντον, Τσάνινγκ Τάτουμ και Σκάρλετ Γιόχανσον, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Εντι Μάνιξ, αντιπροέδρου της MGM που μεσουράνησε τη δεκαετία του '50, ως δεξί χέρι του Λούις Μέγιερ.
«Είναι υπέροχο που ο Τζόελ και ο Ίθαν Κοέν ανοίγουν ξανά την Μπερλινάλε. Το χιούμορ τους, οι μοναδικοί τους χαρακτήρες και η φανταστική ικανότητα αφήγησης θα ενθουσιάσουν σίγουρα το κοινό. Το «Hail Caesar!» είναι η τέλεια έναρξη για τη Μπερλινάλε του 2016» ανέφερε σχετικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ.
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει για τα μεγάλα βραβεία της φετινής διοργάνωσης θα είναι η πολυβραβευμένη Μέριλ Στριπ. Στο παρελθόν η ηθοποιός έχει βρεθεί στο Φεστιβάλ του Βερολίνου αρκετές φορές: το 1999 πήρε το βραβείο Berlinale Camera, το 2003 μοιράστηκε μαζί με τις Τζούλιαν Μουρ και Νικόλ Κίντμαν το βραβείο ερμηνείας για τις «Ωρες» του Στίβεν Ντάλντρι, το 2006 συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα με το «A Praire Home Companion» του Ρόμπερτ Αλτμαν και το 2012 τιμήθηκε με Χρυσή Αρκτο για την καριέρα της.
«Είμαι ενθουσιασμένη να επιστρέφω στο Φεστιβάλ Βερολίνου κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, αλλά ανυπομονώ και αγωνιώ για το χρέος της επιτροπής. Η ευθύνη είναι κάπως τρομακτική, αφού δεν έχω ξαναγίνει Πρόεδρος ποτέ πριν σε τίποτα και ελπίζω να σταθώ στο ύψος όλων των εξεχόντων επιτροπών των προηγούμενων χρόνων. Είμαι ευγνώμων για την τιμή», δήλωσε η Μέριλ Στριπ.
Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν στο Βερολίνο είναι και το «Genius» του Βρετανού Μάικλ Γκραντέιτζ, με τον Κόλιν Φερθ στον ρόλο του Μαξ Πέρκινς, του ανθρώπου που μέσα από τον εκδοτικό οίκο Scribner βοήθησε συγγραφείς όπως ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο Τόμας Γουλφ.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης το «Μόνος στο Βερολίνο» του Βενσάν Περέζ (μία γαλλογερμανοβρετανική συμπαραγωγή που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Χανς Φάλαντα), η τελευταία ταινία του Σπάικ Λι με τίτλο «Chi- Raq», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, το «Γράμματα από τον πόλεμο» , μια μεταφορά του μυθιστορήματος του διάσημου Πορτογάλου συγγραφέα Αντόνιο Λόμπο Αντούνες από τον σκηνοθέτη Ίβο Φερέιρα και το ντοκιμαντέρ «Zero days» του Αλεξ Γκίμπνεϊ, για τους κινδύνους μιας κοινωνίας που «ενσωματώνεται» ολοένα και περισσότερο στο διαδίκτυο.
Ο Δανός σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ επιστρέφει με την «Κομμούνα», που αναφέρεται σε μια «εναλλακτική» κοινότητα της δεκαετίας του '70 στη Δανία.Ο Ιταλός Τζιανφράνκο Ρόσι έρχεται στο Βερολίνο με το ντοκιμαντέρ «Φωτιά στη θάλασσα» για τους μετανάστες που φτάνουν στη Λαμπεντούζα, ενώ ο Βόσνιος Ντάνις Τάνοβιτς, του οποίου η ταινία «No man's land»(είχε κερδίσει το ξενόγλωσσο Όσκαρ το 2011), φέρνει στο Φεστιβάλ την τελευταία του ταινία «Θάνατος στο Σαράγεβο». Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα κάνει στο Βερολίνο το νέο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ «Where to invade next»- κριτική στην εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών .
Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον Ντέιβιντ Μπάουι, που έζησε στο Δυτικό Βερολίνο από το 1976 μέχρι το 1978. Την Παρασκευή (12/2) θα προβληθεί η ταινία του Νίκολας Ρεγκ «Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη», του 1976, στην οποία ο Μπάουι πρωταγωνιστεί, στον πιο χαρακτηριστικό ρόλο της κινηματογραφικής καριέρας του. Ακόμη, στις 18 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση μνήμης για τον σκηνοθέτη Έτορε Σκόλα, θα προβληθεί η ταινία του «Ο χορός», που είχε βραβευτεί με την Αργυρή 'Αρκτο το 1983.
Και φέτος, η Μπερλινάλε ενδιαφέρεται να αναδείξει τα νέα ταλέντα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Μάλιστα στο ειδικό πρόγραμμα για νέους ηθοποιούς επιλέχθηκε μαζί με ακόμη εννέα νέα ταλέντα του διεθνούς κινηματογράφου η Ελληνίδα Δάφνη Πατακιά , η οποία πρωταγωνιστεί στην καινούργια ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της άνοιξης» αλλά και στην πρόσφατη ταινία του Γιώργου Ζώη «Interruption», η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση