GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχρεωτική παραμονή ως τα 67 και για τους δημόσιους υπάλληλους;

Νέα θέματα για υποχρεωτική παραμονή όλων των μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο ως το 67ο έτος, εφόσον δεν συμπληρώνουν 40 έτη μόνιμης δημόσ...


Νέα θέματα για υποχρεωτική παραμονή όλων των μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο ως το 67ο έτος, εφόσον δεν συμπληρώνουν 40 έτη μόνιμης δημόσιας υπηρεσίας νωρίτερα, πέφτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών, ενώ την ίδια στιγμή που όλα τα θέματα στο ασφαλιστικό «είναι ανοιχτά» και όπως παραδέχτηκε χθες ο αρμόδιος υπουργός το αρχικό νομοσχέδιο εξετάζεται «άρθρο προς άρθρο» από τους δανειστές.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι δανειστές, μέσω των τεχνικών τους κλιμακίων την Τετάρτη στο Χίλτον, ζήτησαν την κατάργηση της αυτοδίκαιης απόλυσης από το Δημόσιο όσων συμπληρώνουν το 60ό έτος και έχουν 35 έτη αμιγούς υπηρεσίας, και την υποχρεωτική τους παραμονή ως και 7 χρόνια, μέχρι το 67ο έτος, εκτός και αν έχουν 40 χρόνια, οπότε θα αποχωρούν μετά το 62ο έτος της ηλικίας τους.
Μέλος της ελληνικής πλευράς είπε στον «Ε.Τ.» ότι ο Τζ. Καρόνε από το κλιμάκιο των δανειστών, που έχει τον πρώτο λόγο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, εξεμάνη όταν διαπίστωσε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατόπιν Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε η κυβέρνηση παραμονές Χριστουγέννων, εξαίρεσε τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους από την παράταση του ορίου ηλικίας που είχε προβλεφθεί μόνον για τους υπαλλήλους που έχουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ή είναι μόνιμοι, αλλά δεν έχουν κύριο ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο.
Ζήτησαν λοιπόν να αποσυρθεί η εγκύκλιος και να επανέλθει νέα διάταξη που να μην εξαιρεί τους μόνιμους υπαλλήλους από την υποχρεωτική παραμονή τους στο Δημόσιο μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους, εκτός αν συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης πριν από το 67ο έτος οπότε θα φεύγουν υποχρεωτικά με απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση