GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο γιατρός των... 73 χωρών

Ο Steven Fabes είναι ένας διαφορετικός γιατρός που γυρνάει τον κόσμο με το ποδήλατό του και βοηθάει όσους έχουν ανάγκη. Τα τελευταία έ...


Ο Steven Fabes είναι ένας διαφορετικός γιατρός που γυρνάει τον κόσμο με το ποδήλατό του και βοηθάει όσους έχουν ανάγκη. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει κάνει πάνω από 80.000 χιλιόμετρα για να βοηθήσει και να ενδυναμώσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε... όλο το πλανήτη.

Ο γιατρός άφησε πίσω του το Λονδίνο και δεν κοίταξε πίσω ενώ ζώντας μέσα σε σκηνές με μαύρες αράχνες και σκορπιούς αποκάλυψε ότι η ζωή στο δρόμο ήταν συναρπαστική. Ο Fabes έχει μέχρι στιγμής ταξιδέψει στις ηπείρους - την Ευρώπη, την Αφρική (μέσω της Μέσης Ανατολής), τη Νότια Αμερική, την Κεντρική και τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία, που ήταν η έμπνευση για το όνομα του ταξιδιωτικού blog του «Ποδηλασία στις 6 (ηπείρους)», στο οποίο μοιράζεται τις ιστορίες των συναντήσεων του. Παρά την αγάπη του για τους φίλους, τη δουλειά και τη ζωή του στο Λονδίνο, ο Δρ Fabes λαχταρούσε να γνωρίσει τον κόσμο και πήρε την απόφαση να ξεκινήσει την αποστολή του στον κόσμο.

Ο ίδιος είπε για την απόφασή του στην Daily Mail: «Ήμουν διψασμένος για μια περιπέτεια και για μια νέα πρόκληση. Ήθελα επίσης να απλοποιήσω τη ζως μου κάποια στιγμή – λιγότερα υπάρχοντα, λιγότερα χρήματα, όχι προθεσμίες ή χρονοδιαγράμματα. Ήθελα να δω πράγματα, να αποκτήσω εμπειρίες και να γνωρίσω τον κόσμο με έναν οικείο τρόπο και το ποδήλατο το επιτρέπει αυτό» είπε ο ίδιος και φόρτωσε στο ποδήλατο του μια ατομική σκηνή για να ξεκινήσει την περιπέτειά του σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μετά την Ευρώπη έκανε «πετάλι» κατά μήκος της Αφρικής, της Νότιας και της Βόρειας Αμερικής, πριν κατευθυνθεί προς την Ασία και την Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, οδήγησε το ποδήλατό του σε θεαματικά βουνά, ερήμους και δίπλα σε λίμνες και ο γιατρός συμμετείχε σε διάφορα έργα, φιλανθρωπικά ιδρύματα και νοσοκομεία εργαζόμενος εθελοντικά βοηθώντας ασθενείς. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του, μερικές από τις πιο οδυνηρές περιπτώσεις που αντιμετώπισε ήταν αυτές που αφορούσαν την ακραία φτώχεια και τον υποσιτισμό, καθώς και η συνάντηση του περιθωριοποιημένα μέλη της κοινωνίας, ανθρώπους με διάφορες ασθένειες όπως HIV, λέπρα, κατοίκους των παραγκουπόλεων, νομαδικές φυλές αλλά θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Fabes δεν είχε την ευκαιρία να δει πλήθος ιατρικών υποθέσεων και να βοηθήσει κόσμο αλλά έζησε περιπέτειες που δε θα μπορούσε καν ποτέ να ονειρευτεί. Και παρόλο που ο ίδιος έχει κατά κύριο λόγο ταξίδεψει μόνος του τα τελευταία έξι χρόνια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήταν πάντα... μόνος όπως λέει. «Έχω μοιραστεί τη σκηνή μου με ένα σκορπιό και μια «μαύρη χήρα» με λιοντάρια και πολλά φίδια έξω από αυτήν συμπεριλαμβανομένης μια κόμπρα» είπε ο 35χρονος. Στα τρία χρόνια του ταξιδιού του ξέμεινε από χρήματα και έτσι συμπλήρωσε τον προϋπολογισμό του με δημόσιες ομιλίες και γράψιμο ενώ είχε και κάποιους χορηγούς για τον εξοπλισμό του. Ποτέ δεν σκέφτηκε όμως να τα παρατήσει παρά τις δυσκολίες που πέρασε, τους τραυματισμούς ακόμη τον δάγκειο πυρετό στη Μαλαισία.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Άμστερνταμ και πλησιάζει στο τέλος της εξαετούς εμπειρίας του σε όλο τον κόσμο και σχεδιάζει να επιστρέψει στην εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα και να γράψει ένα βιβλίο για τις περιπέτειές του.

 Νότια ΑφρικήΒολιβίαbikemen4Νεπάλbikemen3Βολιβίαbikemen8Μεξικόbikemen9Περούbikemen10Paso Pircas Negras. ορεινό πέρασμα μεταξύ Χιλής και Αργεντινής
bikemen5bikemen6bikemen7bikemen11

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση