GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΡΟΜΟΣ στον αέρα! Τρύπα (από έκρηξη;) σε ελληνικών συμφερόντων Airbus A321...

Μυστήριο καλύπτει ακόμη την έκρηξη που άνοιξε μία μεγάλη τρύπα στο αεροσκάφος της Hermes Airlines την Τρίτη λίγο μετά την απογείωση του α...

Μυστήριο καλύπτει ακόμη την έκρηξη που άνοιξε μία μεγάλη τρύπα στο αεροσκάφος της Hermes Airlines την Τρίτη λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Μογκαντίσου στην Σομαλία. Στο αεροπλάνο που ήταν ναυλωμένο από την τοπική αεροπορική εταιρεία Daallo, πέντε λεπτά μετά την απογείωση, και ενώ πετούσε στα 10.000 πόδια (περίπου 3.000 μέτρα) , ακούστηκε μία έκρηξη και στην συνέχεια άνοιξε μία ευμεγέθης τρύπα στην άτρακτο.
Ο έμπειρος Σέρβος πιλότος Vlatco Vodopivec του Airbus A321, διατήρησε την ψυχραιμία και αφού έστειλε τον συγκυβερνήτη να ελέγχει το μέγεθος της ζημιάς πήρε την απόφαση να προσγειώσει ξανά το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Mογκαντίσου.
Όπως ανέφερε με δηλώσεις του προς το πρακτορείο Associated Press η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη εάν το αεροσκάφος βρίσκονταν σε υψηλότερο σημείο. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στο πλήρωμα βρίσκονταν και δύο αεροσυνοδοί ελληνικής καταγωγής που με την εμπειρία τους κατάφεραν να διατηρήσουν την ηρεμία στην καμπίνα ως την αναγκαστική προσγείωση.
Ο Ν. Ξιφαράς, προϊστάμενος της πτητικής Διεύθυνσης της Hermes Airlines,  ανέφερε ότι δεν είναι γνωστό το τι προκάλεσε το άνοιγμα στο αεροσκάφος της εταιρείας. «Είναι κάτι που ερευνάται τόσο από τις τοπικές αρχές στην Σομαλία, όσο και από τεχνικό κλιμάκιο της εταιρείας που έσπευσε στο Μογκαντίσου από την Αθήνα αλλά και από αυτό της Airbus».
O κ. Ξιφαράς τόνισε ότι έχει διακοπεί η συνεργασία με την Daallo και οι πτήσεις στην Σομαλία μέχρι να διευκρινισθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος ενώ θεωρεί αδύνατο να πρόκειται για “αστοχία υλικού” καθώς το 20 ετών αεροσκάφος ακολουθούσε αυστηρά τους κανόνες συντήρησης.
Η υπόθεση γίνεται πιο περίπλοκη και αυξάνει τις πιθανότητες τρομοκρατικού χτυπήματος καθώς πέρα από την αρχική εκτίμηση του πιλότου ότι το άνοιγμα ήταν αποτέλεσμα έκρηξης βόμβας, κάτι που συμμερίζονται και άλλοι επιβάτες, τελικά από τους 74 επιβάτες που είχε το αεροσκάφος στην απογείωση στην αναγκαστική προσγείωση έλλειπε ένα άτομο.

Κάτοικοι της Μπαλάντ, μίας πόλης 30 χιλιόμετρα του Μογκαντίσου βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα το οποίο εικάζεται ότι μπορεί να έπεσε κατά την διάρκεια της έκρηξης. Οι τοπικές αρχές οι οποίες προχωρούν την έρευνα με χαρακτηριστικά αργούς ρυθμούς δύο μέρες μετά το συμβάν δεν έχουν προχωρήσει σε ταυτοποίηση.
Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι βομβιστικές επιθέσεις σε μεγάλα ξενοδοχεία της Μογκαντίσου, από την ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ η οποία επιδιώκει μέσα από πολύνεκρα χτυπήματα την ανατροπή της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση