GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση δύο Ελλήνων φωτορεπόρτερ κατά του Associated Press

Μήνυση κατά του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Associated Press  κατέθεσαν οι φωτορεπόρτερ, Νικόλαος Γιακουμίδης και Δημήτρης Μεσσίνης για...


Μήνυση κατά του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Associated Press  κατέθεσαν οι φωτορεπόρτερ, Νικόλαος Γιακουμίδης και Δημήτρης Μεσσίνης για κλοπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας χιλιάδων φωτογραφιών, εμπορικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr διαπιστώθηκε ότι το πρακτορείο ΑΡ, τα τελευταία χρόνια, πέραν του δικαιώματος χρήσης για δημοσιογραφικό σκοπό, παραχωρούσε προς πώληση και εμπορική χρήση μέρος του φωτογραφικού αρχείου του Δημήτρη Μεσσίνη και του Νικόλαου Γιακουμίδη, για εκτύπωση φωτογραφιών υψηλής αισθητικής προς τους ιδιώτες χρήστες του διαδικτύου μέσω του site www.replayphotos.com/apphotostore.

Στο διαδίκτυο είχαν αναρτηθεί πάνω από 3.000 φωτογραφίες των δύο φωτογράφων επιτρέποντας στους αγοραστές ακόμη και την παράνομη αλλοίωση των πρωτοτύπων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των δημιουργών, με αποτέλεσμα τον παράνομο πλουτισμό του πρακτορείου εις βάρος τους.

Αναφέρεται μάλιστα, ότι όταν ο Δημήτρης Μεσσίνης διαμαρτυρήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα τον Νοέμβριο του 2014, το πρακτορείο ενώ στην αρχή το αρνήθηκε, στη συνέχεια κατέβασε αρχικά τις δικές του φωτογραφίες από την ιστοσελίδα και τις επόμενες μέρες τις φωτογραφίες του Νικόλαου Γιακουμίδη, και των υπόλοιπων φωτογράφων του πρακτορείου.

Ο Νικόλαος Γιακουμίδης ανακάλυψε επίσης ότι η παραχώρηση φωτογραφιών προς εμπορική χρήση γινόταν και προς άλλες εμπορικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο.

Οι δύο φωτογράφοι κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατά της νόμιμης εκπροσώπου του πρακτορείου στην Ελλάδα μετά την αρνητική στάση του πρακτορείου ΑΡ στα εξώδικα που έστειλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση